Visa varukorgen
Design & Illustration

Hård vind, stora vågor och härlig surf

På väg ut

SMHI och DMI var överens: 12-14 m/s väst och på Malmö Kanotklubbs turlista stod Näset. Ett sammanträffande för bra att missa. Så vid niotiden rullade vi in på parkeringen söder om Skanörs hamn, 13 förväntansfulla paddlare, lastade av kajakerna (enbart havskajaker) och tumlade ut i vågorna.

kajaktömning
kajaktömningEn och annan vända in till stranden för att tömma kajaken

Förhållandena var faktiskt bättre än väntat. Den sydvästliga vinden byggde upp vågor nerifrån södra Danmark och när de rullade in mot grundvattnet var våghöjden ca 1,5 meter med enstaka upp mot 2. Kraften i bränningarna användes till både lämpliga och olämpliga manövrar: massor av bad, massor av rollar, massor av surfar fram- och baklänges, två framlängeskullerbyttor och ett uppslaget ögonbryn i samband med en hjälpinsats i bränningszonen (sjuksköterska med kirurgtejp fanns med). För en gångs skull bjöd Öresund på mer mer vågor än vind.

fikapaus

Efter ett par timmar satt det fint med fika i solen som just då tittade fram mellan molnen och värmde upp blöta paddlare. Och så ut för andra halvlek. Gruppen var förvånansvärt ihärdig – det tar på krafterna med den ständiga koncentrationen – och vi var inte tillbaka på klubben förrän vid halv tre.

För sådana här nöjen är Black Pearl självskriven. Positivt var också att den hoplimmade paddeln höll för krafttagen i bränningarna och enstaka smällar i botten inne i grundvattnet.

Regn på gång?
Regnmoln? Ja, men de passerade norr eller söder om oss - inte en droppe förrän sent på kvällen | större bild

Lä bakom dynerna
Lä bakom dynerna | större bild

Kommentarer

Jag slog säkert personligt distansrekord på väg hem från Rävholmen i lördags. Brytande sjö snett akterifrån och småbåtstrafik krävde full uppmärksamhet. Min Hunter med infällbar skädda uppförde sig dock lugnt och fint. Inga problem med kurshållning (nåja, ett och annat bromstag blev det förstås) Jag har inte varit ens i närheten av att gå runt.

Det låter roligt att leka i vågor med en sandstrand i lä. Jag får åka till Apelviken någon dag.

/Rune

Gbg

Ja, lite synd att tiden och planeringen inte medgav en tripp till Rävholmen den här helgen (lite för tätt inpå Stocken) - men jag hade rätt kul ändå...

Men Erik och Pia var där: http://www.kajak.nu/wp/?p=834

...å hittade ännu fler bilder lite senare: http://www.kajak.nu/bilder/bilder2007/div07_06/index2.php

Jag var bara rustad för en kort dagstur så det blev en snabbvisit

Et par bilder blev det i allafall:

http://www.azaleo.ath.cx/displayimage.php?album=25&pos=11

Skriv en kommentar