Visa varukorgen
Design & Illustration

Härlig höstsöndag runt Ven

Backafall längs sydkanten
Backafall längs sydkanten

Snabbt beslutad oktobertur till Ven. Jakob ringde och trots mycket jobb som hänger över mig, var jag inte svårövertalad.

Plus två grader när jag tittade ut i morse, så jag letade fram både vantar, mössa, långa paddelbyxorna och en extra tröja att ha under tuiliqen. Göran var inte lika lättlurad - kortbyxor och långärmad tröja istället för paddeljacka räckte.

Gassande sol över ett nästan vindstilla Öresund. Vid sjösättning i Ålabodarna stod det klart att det där med mössa och vantar, det vara bara att glömma och den extra tröjan tillbringade dagen nerpackad.

Fikapaus nummer ett
Fikapaus nummer ett

Rätt klädd...
Rätt klädd...

Det blev långa sköna pauser i solgasset - den första med nybakade kakor (Heidi), den andra med nybakade kanelbullar (Jakob).

Intensiva höstfärger
Sällan är färgerna så intensiva som i oktober

På väg hem under eftermiddagen kändes det tydligt att solen värmde rätt lite, och att det trots allt var bett i den svaga nordanvinden. Tuilik var nog inte så dumt i alla fall - framför allt inte för lite avslutande rollar utanför Ålabodarna.

Oktobersol
Oktobersol

Fler sådana dagar tack...

Kommentarer

jag förstår inte helt hur jag än kunnat undå att ha paddlat över till och runt hven som har haft bott så många år i landskrona. nä så snart jag fått tag på en ny flytväst och börjat få in de gamla paddel rutinerna så får de bli av...

Skriv en kommentar