Visa varukorgen
Design & Illustration

Haverdal 060930

Släktträff i Haverdal i södra Halland och ett högsommarväder som överraskade – både med tanke på årstiden och, kanske i ännu högre grad, efter de dystra profetior som både SMHI och DMI presenterat under veckan. Drygt 20 grader i luften, sol från en blå himmel bortsett från ett par passerande skurar, 17 grader i vattnet och en ljummen utesittarnatt.

Black Pearl var självklart med och kom till användning både lördagen – en sväng norrut mot Särdal och Steninge – och på söndagen, en motsvarande tur söderut längs stranden mot Vilshärad. I båda fallen ungefär lika mycket paddling som rollande. Just nu håller jag på med rollar med korsade armar, där båda hållen fungerar tämligen väl, men behöver övas för att kännas helt pålitliga. Men korsade armar var lättare än jag trodde innan jag började prova på allvar. Dubsides råd om one-arm-progression var precis vad som behövdes – med det lossnade motoriken och det var förvånansvärt lätt att komma upp. Samtidigt har scullingroll med paddeln på fördäck börjat fungera rätt bra men jag är inte nöjd med utförandet. Av någon anledning känns den inte som det ser ut när Malligiaq eller John Pedersen gör den!

Det klarnar upp efter regnet

Klarnar upp efter en regnskur...

Söderut mot Tylösand

...och solen tittar fram igen. Den knappt skönjbara landtungan till vänster i bilden är Tylösand.

Kommentarer

Hallandskusten är fin!

jag ser att kameran fungerar fint...

det är härligt med den långdraget höga temperaturen...

har dock förnimmelser att hösten blåser in med kyligare klimat inom kort...

detta gör det dock inte mindre intressant att fortsätta paddla :)

för egen del blev det en liten tur till Tylön i det fantastiska vädret

Av någon anledning har det bara hänt några få gånger på ett decennium att jag stött på andra paddlare i vattnen mellan Tylösand och Stensjö - och då har det oftast varit långpaddlare (Blå Bandet) på genomresa. Var är alla lokala paddlare? För ni finns väl - utöver Pål och Martin?

Åjo, nog är vi fler framöver.

Jag föreslår fika på Göstas café i Steninge.

Upptagningsområdet täcker då Pål från Tylösand, Martin och Björn från Haverdal så möter jag er kommandes från Ugglarp.

Jim

Hej Björn!

Såg att någon kommenterade din kamera och undrar om skaffade Olympus vattentäta variant.

Vad tycker du om den?

Häls/Jan

Göstas Café - utmärkt idé. Visserligen lite orättvis fördelning av motionen, men jag är med.

Och jodå, det blev en Olympus 720 för ett par månader sedan ( http://www.thomassondesign.com/nyheter/nya-kameran ) och jag är på det hela rätt nöjd - bra bilder men som ofta lite mycket mixtrande med små knappar innan jag hittar rätt inställning bland alla tillgängliga exponeringsprogram. Den har befunnit sig under vatten ett par hundra gånger i samband med rollar och tycks trivas lika bra med det som jag.

Göstas café; Vi får väl ordna en helt demokratisk slinga där alla på så sätt paddlar lika långt för att sedan kunna fika. Risken är väl stor förstås att Gösta hunnit stänga, kanske för säsongen...

Ang kameran, Jag har prövat denna Olympus och är mycket nöjd med bilder och annat den kan göra, dock halkar den ständigt ur nävarna på mig. Har Du testat någon annan blöt sak med lite gummerad yta? Finns sådan eller bör jag göra som Ulf gör, har kameran i plasthölje? Med tanke på bildkvalitet och fototillfälle tycks det fungera mycket bra för honom.

Jim

Ja, Olympusen är ganska hal, och tanken är inte långt borta att stötsäkerheten (den skall kunna tappas från 1,5 m höjd i ett stengolv) blev en nödvändig följd av att formgivaren tydligen inte ville ha lite gummi här och var exteriört. Dessutom flyter den inte så ett snöre till flytvästen är en nödvändig komplettering.

Ett UV-hus är naturligvtvis en i grunden bättre lösning, men kameran blir bra mycket klumpigare...

De riktiga proffsfotograferna tejpar ju alltid över loggan på kameran. Varför inte göra likadant, men med grepptejp? Och så kan man ju tejpa lite extra när man ändå är igång...

Jag har som sagt en gammal Canon med separat dykarhus i plast. Egentligen kanske lite väl stor och klumpig men det gör också att den blir mycket stöttålig och enkel att använda även med handskar på. Brukar klämma fast den under remmen som löper tvärs över kapellet - hyggligt ur vägen men ändå lätt att komma åt. Har även en enkel systemare att leka med på land.

Men nästa gång jag ska köpa nytt blir det nog någon mindre vattentät variant att ha i fickan - troligtvis inte i första hand för att ersätta de gamla utan mer som ett komplement..

Annars tror jag att själva bildkvalitén på de flesta nya kameror mer än väl räcker till, särskilt när man publicerar på nätet. Alla miljoner extra finesser kan jag nästan alltid vara utan - kör oftast i standardläge och utan zoom..

/ Ulf

Jo då, jag tycker fika vid Göstas verkar kul,sen tycker jag vi tar en tur till långasand och vidare till grimsholmen för att hälsa på sälen vid myningen.

Mycket vackert ställe.

NÄR SOM HELST.

MVH Tommy

Se där, de hallänska paddlarna dyker nu upp, en efter en. Vi får snart ihop ett bra gäng på Göstas och Du Björn behöver nog inte rotera ensam längs hallandskusten längre.

Hälsn Jim

Se där, nu börjar det likna något! Vi har ett par sälar som brukar bo på Busörens sydrev också - fast jag har inte sett dem i år.

Hej! Det var länge sedan! Har det körigt värre! Jim vet!Dock- ny dator gör det mer tillåtet att pausa. Det där med Göstas köper jag!!! Har förresten paddlat med enBlackpearlare (om uttrycket tillåts?). Roger Marberg heter han.Vi var ett gäng som drog iväg en lördag- söndag uppåt Grebbestad- Fjällbacka. 10-12sekundm.på lördagen,o. stiltje på söndagen.Njutbart värre! Hälsn. Martin

Ja, Roger dök upp på Stockenträffen i sin nya Black Pearl - trevligt.

Sälbon?

Javisst, mycket godare och nyttigare än svalbon - frisk sälta, mycket mineraler...

Skriv en kommentar