Visa varukorgen
Design & Illustration

Havsracer-surfski – Roar Berge

Havsracer – Roar Berge

Då och då har jag fått frågor om att konvertera Havsracern till surfski, och det har legat sådana skisser i designprogrammet i ett bra tag nu – förr eller senare får jag säkert tid att göra dem färdiga ;-) En som däremot inte väntar är Roar Berge i Norge. Här är hans version.

"Hei Björn

I dag ble det fortatt første vanntest av "Havsracer Sit On Top" Etter lang tid på overtid var det spennende å få sitte i Havsraceren for første gang. Litt mye vind og ikke det fineste været men nå var det på tide. Har ikke fått så mange erfaringer ennå men så langt så ser det ut til at den har fin balanse i vannet. Initialstabiliteten var ørlite bedre enn Fusion virker det som av en eller annen grunn. Muligens pga at jeg har et større ror.


Havsracer-surfski och Fusion

Ideèn bak prosjektet var egentlig å få teste mine egne ferdigheter på et litt mer avansert bygg enn de tidligere kajakkene jeg har bygd. Jeg har vakumstøpt skrog, dekk og sittebrønn. Sittebrønnen har jeg "lånt" av Fusion.

Utfordringen var å få en fin overgang mellom sittebrønn og skrog samt å finne nye linjer i fordekket der en del av formen allerede var gitt pga sittebrønnen. Jeg har tatt vekk litt av volumet i baugen for å minske vindfanget. På akterdekket har jeg ofret litt av estetikken med å legge toppen av roret over dekk for lettere å kunne komme til for å skifte ror. Jeg til nå laget to ror. Et for bølger og havpadling og et for flattvann, men skal eksperimentere litt mer med forskjell i størrelse og form.


Havsracer-surfskin och Roars gamla Nomad i Rasvåg på Hitra

Vekten ble ikke så aller værst heller. 11,36 kg uten utstyr montert. Ferdig utstyrt med 4 luker, ror og fotstøtte samt lenseventil og diverse så havnet den totale vekten på 12,6 kg.

Nå gleder jeg meg til å begynne å padle litt mer igjen etter å ha tilbrakt alt for mye tid i verkstedet med båtbygging. Trenger å trene litt mer. Hadde tenkt å la Havsraceren få sin debut på Dalsland.


Sittbrunnen, laminerad i kolfiber/epoxi

HAVSRACER/SIT ON TOP Specs.

Skrog fra Havsracer. Design: Björn Thomasson.
Sittebrønn kopiert fra Nordic Kayak’s ”Fusion”
Dekksdesign: Roar Berge
Lengde 6,25, bredde 44.
Vekt uten luker og fittings: 11,36 kg.
Vekt ferdig utstyrt: 12,6 kg.
Laget etter stripsmetoden og vakumstøpt.
Redwood i skrog og Norsk gran i dekk.
Sittebrønn og fotstøtte i vakumstøpt karbon/kevlar.
Flattvannsror av redwood innstøpt i glassfiber.
Ror for bølger av vakumstøpt karbon med divinycellkjerne.
Lenseventil: Supershute 60.
Gjøco klar epoxy CT/SL
Lakk: Hempel, tokomponent polyurethan.
Hempathane 05059, herder 95370 og tynner 857
Påbegynt desember 2010. Ferdig juli 2012

Mvh
Roar Berge"

Kommentarer

Det er inspirerende at se alternative byggerier. Det kan måske få nogle af os andre til at søge i vores fantasi og skabe spændende resultater.

Tak for det!

Erik F

Skriv en kommentar