Visa varukorgen
Design & Illustration

högsommar

En paus på Salvikens norra strand

Vilken dag! 30 grader, molnfri himmel och lätt frånlandsvind. Första riktiga högsommardagen i år. Det blev åtskilliga timmar i Black Pearl utanför Bjärred-Vikhög-Barsebäck. Badtemperatur över 18 grader i Salviken. Mer sånt...

Trift

Kommentarer

Måndag, annandag pingst, fick jag tid och pep ner till Kivik Hällevik, Mats fiskares lilla hamn. I med min Igdlorssuit som blivit kärare för varje tur, nu stäven mot Vik. Glada människor tjoade och skrek vid strandkanterna där de premiärbadade. Närmare Vik tittar jag upp mot golfarnas paradis och ser någon dra en vagn tydligen mot nästa hål. Personen stannar upp och tittar ned mot min framfart.

Det är verkligen sommar! Hela Stenshuvud är grönt liksom stränderna - men närmare Vik kommer långa gula band av något som jag bara kan tyda som pollen. När paddeln träffar de här små prickarna förvandlas de till små moln. Märkligt.

Väl i Vik hälsas jag välkommen av en sportfiskare som just dragit upp en näbbgädda. Går ur kajaken, sätter mig i solen på gräset och dricker en kopp kaffe, litet vatten, vilar litet och sticker hem igen.

I Hällevik träffar jag ett trevligt par från Hässleholm som kommit ned med en husbil. Vi har ett långt samtal om Skånes alla märkliga delar, dialekternas utbredning och oklarheter. Damen visade sig ha en dotter som hamnat som polis i Kiruna - född skånska men älskade Kiruna! Mitt norrländska hjärta svällde av glädje.

Men vilken tur!

Skriv en kommentar