Visa varukorgen
Design & Illustration

Högsommar i maj...

Stranden vid Lernacken

Högsommar i början av maj? Global warming? En lugn tur till Bunkeflo och en lång paus i gassande sol. Havet medelhavsblått över den vita kalksanden nedanför Lernacken.

På återvägen plockade Göran N upp en horngädda med handen. Men vid närmare betraktande hade den redan gett upp andan och förpassades tillbaka i kretsloppet – antagligen skadad efter ett olyckligt möte med någon av de hundratals fiskare som kantade stränderna.

Alltför lättfångad horngädda

Ett bad i kroken norr om Lagunens småbåtshamn, byte till tuiliq och lite rollande avslutade dagen paddeltur. Ca 23 km blev det. Blå molnfri himmel, gassande sol och drygt 20 grader i skuggan, 6 m/s sydlig vind och 14 grader i vattnet – betydligt mer i grundvattnet nära stranden.

Kommentarer

Det ser nästan exotiskt ut på bilderna. Över norra delen av västkusten lägrade sig envisa tunga dimmoln större delen av dagen. Jag ställde in min planerade skärgårdstur och valde istället att under några timmar, iförd våtdräkt med neoprenhuva, tänja på gränserna för min förmåga i Huntern. Det kändes väldigt bra efteråt

Jag tycker det är lättare att ta sig upp i Huntern efter en wet exit än i min Kavat. Detta trots den stora skillnaden i volym (eller kanske tack vare)

/Rune

Ja, vi hade lite dispans här nere. Väderförsämringen kommer först framåt natten. Jag kom hem med en formidabel kajaksolbränna – brunröda armar, nacke och ansikte i tokrolig kontrast till kritvita ben och bröstkorg…

Det låter rimligt att det är lättare att ta sig upp i Huntern – det är ju nästan 10 cm lägre däck att ta sig upp på.

Är det på grund av Global Warming som du ställer upp i DK Marathon + i "Elit Dam klassen? :) Värmeslag vid anmälningstillfället? Eller någon överhettad server? Kolla listan över anmälda i den klassen!

Smart taktik (som det ser ut just nu hade jag haft chansen att bli tvåa!), ett freudianskt felklick eller en server på skämthumör? Men nu när jag är avslöjad får jag väl försöka återställa ordningen och inordna mig i ledet...

Skriv en kommentar