Visa varukorgen
Design & Illustration

Högsommarvärme...

Lundåkrabukten söderut

Aaaah! Sommar. Och 18 grader i vattnet - åtminstone vid långgrunda stränder i svag (mycket svag!) pålandsvind...

Lundåkrabukten norrut

Det blev ungefär två mil idag (Vikhög-Barsebäck-Lundåkrabukten och tillbaka) plus en halvtimmes rollande - och det känns att solen har tagit!

...och det skall böjas i tid!

Kajakprovning

"Morfar, vilket stort sittbrunnshål!"

Lagom stor akterlucka

"Det här ser mer lagom ut..."

Kommentarer

Det är verkligen härligt med solen och värmen... nu är det bara tt fixa det sista med kajaken i veckan. och sen är det ut och njuta i fulla drag.

du kanske tar dig tid att bygga ihop en kajak åt barnbarnet också?

hur ser framgångarna ut på den nya havsräcern föresten?

Her er vandet endnu ikke blevet så varmt. Det er kun omkring 12 - 13 grader, men det blev alligevel til en fin tur idag. 17 km på Venø Sund, der den første ½ del af turen var som et stuegulv.

Ja, härligt väder även här i Stockholm. Några timmar med min SOF-Black Pearl i strålande sol på blankt vatten i Årstaviken och (faktiskt) svallsurf på Riddarfjärden satt fint! Men pannan den är röd... Jag älskar min BP, tycker den känns rask på "plattan" och kontrollerad och rolig i surf, men det märks ibland att det är en kajak för det stora blå: den blir rätt nervös när det kommer kolliderande vågor från flera håll...

Vilket äventyr för en liten parvel - men här blir det alldeles säkert en fortsättning. Tänk att ha en kajakbyggare till morfar... Man blir rörd.

Nu är jag inne på sluttampen vad gäller min Igdlorssuit/Anas Acuta-kajak som jag ska måla svart och eftersom jag gillar spanska bättre än engelska kommer den att kallas La Perla Negra. Observera femininformen som ju är given för alla flytetyg. Och härmed, på denna spalt och inför denna församling avger jag ett löfte för evigt - aldrig mer några maskindrivna verktyg! När firman ska ha 600 för en felande skruv på eländet (priset för pendelsågen) ser jag rött. Och när sen hela ekipaget ramlar ihop med arm och allt får det vara nog. Kurvor som kan sågas så elegant och snabbt med en maskinsåg, kan göras lika bra (men långsammare) med hjälp av handsåg och stämjärn. Fördelen med det långsammare handverktyget är att det ingår likt en början i paddlingen. Jag hinner tänka innan jag sätter verktyget i träet (var det den här sidan), jag får motion, jag övar upp mina sinnen (är det här rakt?) och slutligen, jag återförs till min skoltid med min argsinte (men i grunden snälle) slöjdlärare som så ihärdigt lärde oss slipa verktygen. Nu vet ni var jag står och se min vackra flagga med handsågen avbildad lyftad mot skyn och den obefintliga vinden.

Igår hann jag ned till Esperöds arboretum och i år hade jag tur och kunde dra in dofterna från junimagnolian. Tala om beroendeframkallande.

Paddla vidare och härlig sommar på er!

Skriv en kommentar