Visa varukorgen
Design & Illustration

Höstsöndag

Fikapaus i vassen

Ja, nu är det höst, även för en inbiten väderromantiker! I morse var det två grader när jag lastade kajak. Av brittsommaren (egentligen förra helgen) blev det intet.

Trots solsken, blå himmel, svag vind och snabbt stigande temperatur var det tomt på Kanotklubbens brygga vid tio-tiden, så jag körde till Vikhög istället – bytte så att säga klubbens goa bastu mot friheten att komma direkt ut i havet utan att behöva klättra över två kommunala fördämningar.

Skönt att sitta i Black Pearl igen. Jag körde omgående igenom mina rollar för att revanschera mig efter förra helgens missade roll i en lånad Icefloe (tyvärr finns bildbevis). Jag hade hoppats att missade rollar hörde till det förflutna, men får tydligen göra undantag för äldre brittiska högvolymkajaker.

Fikapaus i vassen

Ny tuilik hade kommit från England så jag var fullständigt torr efter en stunds intensivt rollande - den gamla har läckt lite grann här och var under senaste tiden. Premiär också för ett Ullmax-underställ, som var varmt och skönt – faktiskt i varmaste laget i solskenet, men sådant finns ju bot för på nära håll.

Nu skall pärlan i ner i källaren för att täta ett läckande däcksbeslag och fixa ett söndersuttet akterskott - det senare en konsekvens av en rollektion på Stockenträffen, där en aningen för stor man försökte ta på sig kajaken. Vill helst ha den tät till nästa helg då det är dags för en instruktionsdagar med Escape Kajak. Jag skall visa och prata om grönlandspaddlar: snickra och använda.

Nersuttet skott

Efterhand drog sig temperaturen upp mot 11-12 grader, men till fikapausen i lä i vassen vid Löddenäs och med solen i ansiktet blev det varmt nog för lite solande med bar överkropp. Mitt på dagen blåste det upp en aning - 7-8 m/s sydväst.

Kommentarer

Hej Björn

Noterade att du inte använde eskimåpaddel, kan det vara orsaken till den missade rollen

Nej, den lånade paddeln funkade bra för ändamålet - jag försökte inga avancerade rollar, bara vanliga standardrollar. Främsta anledningen till den missade rollen var att jag hade tryckt in en extraflytväst under fördäcket för att få bättre stöd för knäna (Icefloen har gott och väl 10 cm högre däck både bak och fram än mina kajaker). Flytvästen gled av benen när jag gjorde några rollar i snabb följd och så gled jag ur sitsen. Dumt nog satte jag mig inte på plats först utan försökte dra mig upp ett par gånger ändå (det funkar i Black Pearl och Njord).

En annan viktig förklaring är att jag blivit bortskämd med att snurra upp utan att behöva ta i och följaktligen slarvade.

Skriv en kommentar