Visa varukorgen
Design & Illustration

Hunter - Anders Laggar

Sjösättning för Hunter"Min Hunter, döpt till Njorun, blev sjösatt på annandag pingst. Jag har bara hunnit paddla vid två tillfällen hittills men jag tror nog att jag gillar båten. Vid premiären var det spegelblankt på Siljan men det var ändå lite nervöst, hon ska ju vara rankare än vad jag är van vid. I torsdags var det lite blåsigt med antydan till vita gäss ute på Siljan och även den turen blev lite spännande. Men hon verkar ha en ganska bra slutstabilitet och det var några tillfällen när jag var helt säker på att det skulle bli bad då det plötsligt kändes som att det tog emot och det gick att undvika kapsejsning. Det där med stöttningar och dyligt fungerade kanske inte optimalt så här dom första turerna för säsongen men det gick ju bra ändå

Jag tycker att hon går mjukare i vågorna än Kavaten som känns lite mer vickig, speciellt i vågor snett akterifrån. Nu är det bara att vänta tills vattnet blir lite varmare så ska jag försöka ge mig på det där med rollande också.

Jag har lyckats hålla vikten vid cirka 20 kg inklusive luckor och det är jag nöjd med. Längden blev ganska precis 6 meter. Jag använde Becksons 8" luckor med skruvlock både för och akter, och de verkar vara helt täta (vi får väl se hur det ser ut när det kommit lite sand och skräp i tätningslisten...). Jag har byggt med stor sittbrunnsöppning men jag kommer nog att limma dit någon slags knästöd när jag känner att jag sitter ordentligt i kajaken. Jag valde att bygga med det högre däcket och det känns som att det var rätt val, det hade blivit lite trångt om fötterna med det lägre däcket för min del."

Anders Laggar
Rättvik

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar