Visa varukorgen
Design & Illustration

Hunter – Örjan Antonsson

Hunter – Örjan Antonsson

Hej Björn!

Sänder här en rapport från Lysekil och höstens projekt "Hunter". Byggde för några år sedan en Najad som har funkat alldeles utmärkt och har gått många mil, men nu var det dags att bygga en lite mer spännande kajak. Valde mellan BP och Hunter och valet föll på Hunter pga den något större volymen. Nåja, stort utrymme var väl att ta i.

Bygget gick bra och det är naturligtvis en stor hjälp att ha erfarenhet av ett tidigare bygge plus att testa olika kajaker. Kajaken sjösattes den 7:e februari vid PK Delfinens brygga, en dag när isen tillfälligt hade lämnat. Det blev en försiktig premiärtur nära land på grund av ovana vid en så rank kajak, och respekt för det iskalla vattnet. Men med lite övning och varmare vatten så blir det en troligen en perfekt kajak för dagsturer i skärgården. Vikten blev 18kg med gummiluckor.

Bilder från bygget finns här:
Klicka för titta på byggbilderna

Örjan Antonsson
Lysekil

Kommentarer

Snyggt bygge Örjan. Vad har du använt för material till sitsen?

Micke

Hittade extra tjockt liggundelag på Jula som dessutom gick att limma med kontaktlim.

Hej, allesammans.

Vilket vackert bygge du har åstadkommit. Tycker om att du använder gran med lite kvistar i. Det blir ju mycket livligare och skönare för ögat att se på. Det perfekta och kvistfria kan mest liknas vid en pissgul yta, inte alls samma skönhet som det blir i ditt däck. Men, det finns förstås olika åsikter om det !

Skriv en kommentar