Visa varukorgen
Design & Illustration

Hur många besöker sajten just nu?

Besöksräknare och karta

Jag hittade en kul web 2.0-service, som via en länk på sajten håller reda på i realtid hur många som är inne just nu, vilka sidor de besöker och var i världen de kommer från. Bilden ovan är en skärmdump från igår - den riktiga sajten visar en uppdaterad flashanimation.

Längst ner till vänster på sidan - i footern (sidfoten) - finns en ikon som visar antalet besökare just nu. Klicka på den så kommer du till en sida med tre flikar: den översta ”who´s”, visar var dessa besökare är någonstans på sajten (klickbara länkar). Den andra ”graphs”, visar diagram över antal besökare över tid: senaste dygnet, senaste månaden etc (kanske inte så intressant än efter den bara varit inkopplad ett par veckor). Den nedersta ”maps” visar var i världen besökarna finns - de som är inne just nu blinkar (här finns också klickbara länkar men de är felkodade så de fungerar inte).

Förmodligen tar jag bort den här funktionen igen om ett tag - den mer än fördubblar den tid det tar att ladda en sida. Det känns lite lättsinnigt att ha lagt mycket tid på att slimma sajtens alla funktioner så att den laddar snabbt, för ett sedan slösa bort resultatet av jobbet på ögongodis.

Men ett litet tag är det kul...

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar