Visa varukorgen
Design & Illustration

Isfjord - Jan-Erik Granskog

En ny Isfjord

"Då fick jag äntligen isfjorden i sjön,även om den har varit färdig sen i julas endast sista lackeringen fattades, men det var då jag skulle lacka sista gången som problem uppstod. Lacken som jag använde i vintras tillverkas inte längre(Hempel 520) Och den jag rekommenderades använda (av återförsäljaren) gick inte att spruta även om det stod så i anvisningen - efter tre försök ringde jag importören (jag trodde ju att det var jag som gorde nåt galet) och då fick jag veta att jag inte var den enda som hade haft problem.

Han lovade att skicka 5 lit av en annan sort som skulle motsvara det som jag använde - det var nån slags industrilack, så det blir väl nog att bygga en till i vinter också.

Och så måste jag ju lacka om den här ännu en gång, jag beslöt att dra på sista gången med pensel så att jag skulle få prova den här innan isen lägger sig.

Den här har jag gjord i balsamgran, som du kanske minns korresponderade vi ju i höstas. Kanhända att den är lite ömtåligare än kavaten som är gjord i vanlig gran, men lättare. Den väger 19 kg komplett med skott o luckor o justerbar skädda och det får man väl vara nöjd med."

J-E Granskog

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar