Visa varukorgen
Design & Illustration

Isfjord – Mats Karlsson

Isfjord – Mats Karlsson

"Hej!

Nu har jag äntligen sjösatt min Isfjord. Det har tagit några år att göra färdigt kajaken. I min första bygglokal som var ett trångt och smalt förråd hann jag göra undersidan klar. Efter att jag själv flyttat och den halvfärdiga Isfjorden placerats på diverse platser. Har jag i vinter gjort färdigt kajaken hemma i garaget. Trots att det tog fyra år mellan det att under och överdelen gjordes hade jag inga problem med passformen. Det räckte att trycka med pekfingrarna på underdelen för det skulle passa bra. Givetvis hade jag spantmallarna monterade under det långa uppehållet, annars hade det säkert inte gått så lätt.

Härdaren i epoxin mörknade till nästan svart väldigt fort, vilket gör kajaken randigt. Först tyckte jag att det jobbigt att se alla skarvar mm, men nu gillar jag att den fått ett eget utseende.

I söndags 19/4 var jag ute och provade kajaken i Stångån utanför Linköping. En härlig känsla att få paddla ut med en kajak man byggt själv. Den kändes stabilare än jag trott att den skulle göra, men ändå smidig. Jag testade lite med kantring för att svänga, men jag ville inte välta i det 4 grader kalla vattnet. Det får jag träna vidare på, så jag hittar balansen i kajaken. Min gamla plastkajak har jag roder på, men Isfjorden har varken roder eller någon justerbar skedda. Nu får jag lära mig på nytt vilket jag ser fram emot."

Isfjord – Mats Karlsson

Isfjord – Mats Karlsson

Kommentarer

Good

Skriv en kommentar