Visa varukorgen
Design & Illustration

Jobb och semester…

Sjösättningsrampen

Det har varit lite blandad kompott några dagar nu.

Först Havkajakroernes* sommertrœf på Ærø söder om Fyn, 25-21 Juli – ett stort symposium med 300 deltagare, nästan lika många tält och ännu fler kajaker. Som vanligt i Danmark ett välregisserat event, med god stämning, musik, god mat och dryck och massor av turer, lektioner, föredrag mm. Inbjudna utifrån var Nigel Foster, Dubside och jag, med den sedvanliga uppdelningen av uppgifter: Nigel med avancerad manövrering med stora paddelblad, Dubside med roll på alla nivåer plus lite repgymnastik och jag med workshops: grönlandspaddel och ett föredrag om kajakdesign, -dimensioner och -egenskaper. Här är ett trevligt potpurri av bilder, filmer och mediabevakning från evenemanget.

Öltält ute på piren

Det var samtidigt premiär för den lite större Frej, 534 cm lång och aningen högre och bredare än den 504 som kom förra sommaren, och hela lägret surrade av Frej-snack – en hype som jag knappast hade trott på om någon hade berättat om den. De sex Frej som Kanokajakcenter hade tagit med provades hela tiden och jag hade i praktiken jour från åtta på morgonen till långt ut på natten med att svara på frågor och berätta om kajakerna

Samlingstältet till höger, Kanokajakcentrets monter till vänster.

Träffen avslutades på lördagskvällen i det gigantiska partytältet med en synnerligen god trerättersmiddag (levererad av en före detta kökschef från NOMA, som numera driver restaurang på Fyn) och därpå levande musik. Det är klass på danska kajakträffar!

Merete Fischer tog några bilder från mina kurser i att använda grönlandspaddel:

Kurs i grönlandsteknik

kurs i grönlandsteknik

Spurtteknik, spearing

Sedan lite semester. En tur till Varberg och konsert med Doug Seegers på Majas-vid-Havet, övernattning hos släktingar i Bua och åter hem till ritningar och räkningar. Doug, som vi såg där för ett par år sedan har blivit mer karismatisk på scenen och utvecklat konceptet mot lite tyngre komp med riktigt gung. En härlig konsert under bar himmel, som med imponerande tajming slutade en halvtimme innan regnet drog in. (bilderna är från förra besöket – jag hade tyvärr inte med någon kamera)

Konserten började i skymningen...
...och pågick medan mörkret sänkte sig.

Så, igår, sommarens sedvanliga heldagsutflykt med de fyra barnbarnen till Tosselilla Sommarland, där alla fyra for runt och klängde, åkte, körde, hoppade, och rutschade i allt som gick att klänga, åka, köra, hoppa och rutscha i.

Tosselilla Sommarland

Sådant har naturligtvis en menlig inverkan på arbetsmoralen och jag hoppas ingen fått sin byggstart fördröjd alltför mycket i väntan på att jag skall skicka beställda ritningar ;-)

 *I Danmark ror man understundom kajak med grønlandsåre

Kommentarer

Kosteligt at træffe dig i Nybro, og få signatur på min frus nye Frej. Hun er meget tilfreds med den og jeg har lige hentet min frej534 i Nybro og ser frem til den første tur.

Som vanligt med havkajakroerne var det en mycket trevlig kajakträff – och första gången jag fått det hedersamma uppdraget att signera en kajak! Lycka till med era nya Frej ;-)

Skriv en kommentar