Visa varukorgen
Design & Illustration

Kajakbygge i Wooden Boat magazine

Nya numret av Wooden Boat Magazine, som just landat i svenska tidningsaffärer innehåller två artiklar om kajak- och kanot bygge i plywood.

Den färdiga kajaken

Det ena är första delen av två om att bygga en ”lätt och snabb havskajak”, benämnd Willow. Konstruktör och författare är Bill Thomas och beskrivningen innehåller allt som behövs för att börja bygga: ritning, expanderade mått på plywoodpanelerna och pedagogisk steg-för-steg-instruktion i text och bild. Den första artikeln hinner till och med ett färdigt skrov, och uppföljningen i nästa nummer kommer att avhandla däcksbalkar, däck, skott, luckor, sittbrunn etc.

Skrovfärdig

En ...pirogue?Som bilaga finns också en beskrivning av en enkel plywoodfarkost, billig och snabb att bygga och tänkt för nybörjare inom båtbygge. Beroende på hur noggrann man är med språket skulle den kunna kallas kanadensare, bateau, dory, pirogue och kanske en del annat också. Konstruktör är John C. Harris och materiallistan är både kort och enkel: 5 skivor 6 mm plywood, några furulister, lite spik och skruv, lite polyuretanlim och en pyts målarfärg.Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar