Visa varukorgen
Design & Illustration

Kajaker till havs - usch då!

En insatsrapport från danska sjöräddningen inger funderingar. En person på stranden vid ØsterbyLæsø observerade den 6 september några kajaker "langt til havs" och fann detta så anmärkningsvärt att han eller hon larmade sjöräddningen, som ryckte ut och undersökte saken.

Det är naturligtvis svårt att bedöma händelsen utan mer ingående information än den kortfattade rapporten - men räcker det att se några kajaker långt från stranden för att det för någon skall kännas som en potentiellt farlig situation, är jag rädd att jag och mina kompisar kan ha orsakat mycken oro genom åren.

Kommentarer

Ja, oron lär väl knappast dämpas av att kajakerna saknar roderanordning och kapsejsar hela tiden...

(apropå roder, hur går det med din snigelkvarn Björn? ;-)

Det har stått stilla ett tag igen nu - det har varit mycket annat som pockat på uppmärksamhet senaste tiden (kajaker skall uppenbarligen inte byggas på sommaren). Tur att det i alla fall går rätt fort när jag väl får lite tid över för en stund i kajakvarvet...

Med 1m bølger, så er det nok ingen som kan se en kajakk 'langt til havs'. Men dette var jo ikke kajakker, det var bøyer med flagg på. Så det noen 'så', var noen som vinket med et flagg langt til havs. Hadde den observasjonen vært rett, hadde det vært rimelig å tolke det som et nødsignal.

Låter rimligt. Läser man rapporten noga finns mer att hämta. Betraktaren på stranden hade "kajakerna" rakt västerut och bör alltså ha haft eftermiddagssolen i ögonen, samtidigt som avståndet var så stort (över 9 km) att det knappast går att urskilja kajaker överhuvudtaget...

Skriv en kommentar