Visa varukorgen
Design & Illustration

Kajakkurs i Tranås 22/4

Förra årets kurs

Nästa evenemang i min kalender är en heldagskurs i teknik och säkerhet den 22 april med Petrus Kajak i Tranås. Det här brukar vara mycket trevliga och välorganiserade arrangemang och jag är både tacksam och smickrad att ha blivit ombedd att hålla i teori och praktik även i år.

Programmet ser ut så här:
Start kl 10 med kaffe och lite inledning, följt av en teoretisk genomgång med demonstration av räddningsmetoder (ensamuppstigning med och utan flottör, kamraträddningsmetoder, tömning av kajak, bogsering och nödtransporter), manövrering och kajakhantering i anslutning till räddning och nödsituationer, balans som kroppsmotorik och paddeltag (höga och låga stöd, eskimåsvängar mm).
Kl 12 blir det lunch (ingår i kursavgiften).
Efter lunchen flyttar vi till Tranås badhus där vi provar och övar de moment som för var och en känns mest angelägna – möjlighet till instruktion både för den som tycker det är obehagligt att slå runt med en kajak och för den som vill finslipa sin roll eller lära handroll eller andra mera spektakulära varianter. Det finns gott om tid – badhuset är bokat till kl 18. Under eftermiddagen finns tid för en fikapaus med kaffe, kaka och frukt.

Kursen kostar 600:- och det finns fortfarande platser kvar. Bor du i närheten (ett högst relativt begrepp – enligt arrangören har årets kurs en upptagningsradie på ca 20 mil) och är intresserad av att fräscha upp teknik och säkerhet inför paddelsäsongen, kan du kontakta Petrus Kajak.

Nästa inhopp utanför det vanliga programmet är på Kajak Syds Nytäppetträff 27-28 maj, där jag kommer att visa och berätta om hur man använder grönlandskajaker och -paddlar.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar