Visa varukorgen
Design & Illustration

Kajakträff Nytäppet

Den 25-28 maj är det kajakträff i Blekinge. Det är KajakSyd som för andra året inbjuder till kajakträff . Det börjar egentligen redan på torsdagen med en heldagskurs i avancerad räddningsteknik (räddningsteknik, rockhopping och surflandning) under ledning av Christian Persson.

På lördagen kommer jag att prata om traditionella (huvudsakligen grönländska) kajaker, paddlar, utrustning och paddelteknik och även visa teknikerna på vattnet. Exakt hur och när är inte riktigt bestämt än.

Under lördagen och söndagen (start klockan 9.00) är det instruktörsexaminering (Nordisk instruktörslicens ) och möjlighet finns att delta som elev och kanske lära sig ett och annat nytt (kostnadsfritt om man har egen kajak).

Under hela helgen finns möjlighet att provpaddla kajaker ur KajakSyds sortiment. Den som inte har egen kajak, eller möjlighet att ta med den, kan hyra hos KajakSyd (men boka i god tid).

För övrigt fungerar det som Stockenträffen med flera - mycket lite är programlagt i förväg. Aktiviteter och turer uppstår spontant och den Blekingska skärgården erbjuder massor av möjligheter. Man delar med sig av kunskaper och insikter i diskussioner och praktik i samband med turer.

Aktivitererna utgår från badplatsen i Nytäppet men campar gör man på Östra Bokö ute i skärgården.

Vi ses i Blekinge!

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar