Visa varukorgen
Design & Illustration

Kajakträff och teknikkurs i Tranås mm

Träkajakmässa

Lördagen 4 augusti är det kajakträff i Tranås vid sjön Sommen. Träffen sammanfaller med finalen på den traditionella "Sommaveckan" – ett mellanting mellan hembygdsvecka med artistframträdanden, lokal mat, hantverk och andra specialiteter, och vattenfestival med bland annat sommaroddens final (en roddtävling med gamla anor mellan samhällena runt sjön, i traditionella sommaskepp, som är en gammal bruksbåt från sjön - numera ofta nybyggda).

Till vattenfestivalen får också räknas träkajaksträffen och -utställningen. Det kommer att finnas många nya och äldre träkajaker att titta på (det byggs flitigt i Småland/Östergötland) - en del också att provpaddla. Är du intresserad av att visa upp ditt eget bygge, kontakta Petrus Kajak - ju fler desto roligare.

Jag är inviterad dels för att visa lite konster i vattnet – rollar, paddelteknik och sådant – och dels prata kajak, kajakbygge och paddling med alla som är intresserade eller har frågor. Jag kommer att finnas där hela dagen.

För mer info: Petrus Kajak.

Teknikkurs – teori & praktik - heldag

paddelteknik - teori

Söndagen 5 augusti fortsätter Tranåshelgen med en teknikkurs i kajakpaddling. Kursen är främst en fortsättning på de kurser jag hållit tidigare och vänder sig till de som har paddlat ett tag eller gått en grundkurs, men även nybörjare är välkomna – det finns instruktörer som kan hjälpa till med de första paddeltagen. Vi finslipar paddeltagen, tränar på avancerad manövering, låga och höga stöd och rollar.

paddelteknik - praktik

Upplägget är som vanligt: start kl 10 med fika och teori, kl 12 lunch på restaurang Sjökrogen, kl 13 praktikövning ute i Sommen (kajakbryggan vid Hätteudde) fram till kl 18. Har du egen kajak använder du naturligtvis den, har du ingen finns lånekajaker. Allt ingår i priset 900:-

Anmälan och mer info: Petrus Kajak.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar