Visa varukorgen
Design & Illustration

Kavat - Lennart Hellmén

Hej Björn,
vilken höst vi har haft! Men troligtvis har vi haft de sista sommardagarna nu. Av den anledningen var det brått att sjösätta och prova min Kavat som just blivit färdig medan vädret var hyfsat. Så i onsdag den 12/10 efter jobbet bar det iväg till Vänerns sjökant här i Lidköping.
Jag som aldrig suttit i en kajak förrut, eller paddlat en sådan var förstås spänd på vad som skulle hända när man väl kommit ned i sittbrunnen, så jag höll mig på väldigt grunt vatten.
Men dramatiken uteblev. Kavaten var hur stadig som helst, och efter några paddeltag kände jag mig säker. Det blev en kort tur på ca 20 minuter runt stranden.

Nya kavaten i sjön

I två år har jag och kompisen Leif jobbat med våra kajaker. Jag med min Kavat och Leif med sin Isfjord. (Leif har redan varit i vatten en par gånger och kommer nog att skicka några bilder och kommentarer av sin sjösättning till dig senare.)
Två år verkar lång tid, men vi har jobbat i den takten vi själva tyckt varit bra, och själv har jag jobbat med mitt hus under ett halvår, så ibland har jobbet med kajaken legat helt stilla.

Nu återstår bara lite finputs på däcket. (På bilen syns fortfarande lite rester av maskeringstejpen som jag hade för att hindra att epoxin skulle rinna ner mot skrovet då jag satte ihop skrov och däck).
Lägga på skyddslacken och ev. förse den med någon "däckdekoration" typ linor osv. (men jag tycker den är snygg som den är).
Jag byggde den utan skott och luckor för att spara lite tid. Vi får väl se om jag kommer att ångra detta.
Vidare skall jag sätta på en fast skädda. Det kändes som om kajaken ville "gå sin egen väg" ibland då man satte lite fart på paddlandet, så det är nog inte helt fel att ha en liten skädda på. Någon form av sits skall jag också fixa till.
Men det får bli vinterns arbete. Huvudsaken var att man fick en liten provtur innan "isen lade sig" så man slipper att gå ytterligare en hel vinter och vänta på hur det skulle kännas att få provpaddla.
Synd bara att det inte är april månad nu så man slapp att vänta en hel vinter innan man får paddla igen.
Jag får även passa på att tacka för ditt stöd då man ställt frågor till dig. Man har alltid fått snabba svar. Stort tack för hjälpen Björn.

Lennart Hellmén
Lidköping

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar