Visa varukorgen
Design & Illustration

Kavat - Rikard Fåhraeus

Rikards nya Kavat

Hej Björn

I juni blev min Nadja (en Kavat) sjösatt. Det tog alldeles för lång tid att få henne färdig... främst för att jag inte haft någon riktigt bra lokal att jobba i. Hur lång tid det tagit från byggstart till slut vågar jag helt enkelt inte tala om. Det blir ju lite besvärligt att flytta runt ett ofärdigt bygge. Dessutom borgar det för byggproblem.

Jag tror nog jag lyckats stöta på alla problem man kan tänka sig på grund av detta. Epoxi som inte härdar ordentligt pga för låg temperatur i en bod. Bubblor i epoxin som inte syntes pga för dålig belysning vid arbete med plastning. Formförändringar pga för lång tid mellan plastning av insida och utsida + temperatur förändringar . Plus alla andar små finurliga fallgropar man kan falla ner i som förstagångsbyggare. Men till slut fick jag tag i en lokal där jag kunde stå i en vecka och "avsluta" bygget. Den var ju bara tvungen att bli färdig till sommaren. Jo visst, det finns ju alltid saker kvar att göra. Som en sitts och ett riktigt fotstöd. Men det har gått riktigt bra med en dyna och en provisoriskt inklämd plankstump som ersättning under sommarens turer. Så det första jag tar tag i kanske ändå blir en grönlandspaddel och ett kapell så man kan öva eskimåsvängar.

Sarg och signatur

Tänkte nog att det skulle räcka med att bygga en kajak.... men får jag bara tag i en bättre lokal så blir det andra bullar. Det finns ju en fördel med att göra fel; man lär sig till nästa gång.

Gryning i StockholmHur som helst har jag haft en hel del underbara turer med Nadja. Hon har till och med lockat mig ur sängen kl 4 på semestern. Det säger en hel del när det gäller en näst intill sjukligt morgontrött individ som mig själv. Men det var det värt. Möjligen var jag så omtöcknad av den friska luften och stillheten att jag inte var riktigt vid mina sinnes fulla bruk. Men en otroligt minnesvärd tur blev det att glida runt bland öde Stockholmskajer på spegelblankt vatten. Det går att få fina naturupplevelser också i huvudstaden om man passar på när alla andra sover.

Innan jag slutar vill jag också säga; Tack för en föredömlig byggbeskrivning och en fantastisk hemsida!

I ärlighetens namn så var det faktiskt inte alls så att jag hade tänkt bygga någon kajak. Men av någon anledning halkade jag in på din hemsida och fastnade obönhörligt. Där ser man hur farligt internet kan vara.

Glada hälsningar
Rikard Fåhraeus

Kommentarer

Snyggt bygge!

Jag byggde en Kavat under vintern 06/07 och stötte också på en hel del problem. Och som den återfallsbyggare man blivit så har förra vintern och våren ägnats åt en Black Pearl som tagit mindre än halva tiden att bygga och blivit dubbelt så bra.

Björn; bilder på pärlan kommer, men jag är otroligt nöjd!!!

Christian, det ser jag fram emot.

Skriv en kommentar