Visa varukorgen
Design & Illustration

Köp kajak i Japan!

Ett ständigt återkommande diskussionsämne på Utsidans forum är att hämta hem billiga kajaker från Estland. Här är en roligare idé. Flyg till Japan och ta hem en riktigt grönlandskajak i en resväska. Trots extraskott och bultar väger den bara 14 kg!

Kommentarer

Så fantastiskt fin - åh dessa japaner! Men vad är kursen på yen?

Ja, Qaanaaqen är ju grym, och att den går lätt att frakta gör ju inte saken sämre. Dock är den fyrdelade versionen är bara 475 cm... Tror inte mina 194 cm får plats! Men man kanske kan köpa till några extra sektioner? ;-)

Henri -- översatt till svenska kronor kostar den ca 28 350. Men då tillkommer förstås resan... Övervikt på planet lär man väl klara sig undan!

Jag har faktiskt paddlat den där och den är helt....underbar! Dock bara glasvarianten.

Den går ju faktiskt att få nästan en tiolapp billigare. OM man köper den där på plats dvs.

Tror Orust (som är åf) tar runt 25 tuss för dem.

Fast jag tror att Orust bara säljer varianten som är 512 cm lång, och jag tror inte heller den är delbar. Fast de kanske kan ta hem den korta, delbara på beställning?

Delbarheten verkar vara tillkommen mest för att göra det lätt att ta med en kajak hem från en japansemester (i de flesta länder finns ingen importör - Sverige och Orust Kajak är ett lysande undantag), och för rastlösa globetrottpaddlare som Freya - annars tror jag att en icke-delbar Qaanaaq 512 är en betydligt trevligare kajak. Jag testade den hos Orust när den just kommit till Sverige och trivdes, liksom Justin, mycket bra i den.

den verkar lagom bra att ha bara för att den går att dela...

undrar dock om man kan lura tullen till att man hade den med sig ut på resan också annars kan det bli dyrt... hört talas om att sponsrade snowboard åkare fått betala runt 4000 :- för att få in sin "gratis" till Sverige. kan tänka mig att det är dyrare att ta in en kajak. :(

Ja, hrrm, Magnus, det där var ju verkligen slantar så det visslar om det. Hur många kajaker skulle jag inte kunna bygga för den summan? NEJ, inte så mkt för en uppdelbar kajak, även om idén verkar rolig. Och hur är det, ska inte industriella produkter bli billigare hela tiden? Jag ska tänka på saken när den kostar 2.300. Eller ännu hellre väntar jag in den där franska varianten av polymiserad stärkelse och linneväv.

På annan av Björns platser berättar jag om provturen med 49:an.

In 2004 and 2005, Thomas from the Orustkajak shop had a few laminated Japanese kayaks for sale as well. The models are quite identical to original Greenlanders, and had the same sleek size as the Qaanaaq seems to have (I don't think it's the same brand though). I don't know if Thomas is still selling them, anyway I didn't find them in the model directory on his website (www.orust-kajak.se).

just my 0.02 euro

Erik,

Orustkajak sold and is still selling the original japanese Qaanaaq and it is still in their catalog: http://www.orust-kajak.se/produkter/WFqaanaaq512.html

Skriv en kommentar