Visa varukorgen
Design & Illustration

Linfästen – ännu enklare...

Men anledning av diskussionen kring däcksbeslag, fick jag ett mail från Ove Sigvardsson med en idé till en ännu lättare, billigare och snabbare metod:

"Hej Björn.

Läste inslagen om linfästen. I mitt bygge förra vintern provade jag en annorlunda modell. Jag söker gärna minimalistiska lösningar och tyckte att hål i däcket och inplastad slang under var lite för drastiskt. Borrade istället små hål för buntband, med en liten plywoodförstärkning på undersidan. Har hållit utmärkt hittills, även om jag kanske inte vill lyfta en fullastad kajak i bara däckslinan. Med svart lina blir fästena nästan osynliga.

Vänliga hälsningar
Ove Sigvardsson"

Kommentarer

Hej !

Jag skulle nog vara mer orolig med buntband tvärs igenom kajaken som håller linorna.

Svarta buntband är inte speciellt starka efter ett tag i solen.

De slits rätt fort om man behöver lyfta i linorna vid räddnings övningar och dyligt.

Dessutom blir det ett elände att byta dem när de går sönder.

Inplastad slang som form under däck är helt idotsäkert och man kan lyfta kajaken fullastad i linorna utan att vara rädd att det går sönder och är att föredra enligt min mening.

Anders Olsson

HEJ!

Har en annan variant själv med buntband inblandade och jag fann en sort som i vart fall sade sig vara beständig mot just solljus så det problemet ska inte behöva stoppa denna idé.

Jag har haft kajaken flera år och än har inget missöde skett.

/JT

Ja, detta är naturligtvis en simpel lösning med sämre styrka och livslängd än den gjutna kanalen. Men även en enkel lösning har sitt användningsområde. Den här går mycket snabbt att snickra till, är extremt lätt och mycket diskret. Att byta vid behov bör inte heller vara särskilt svårt – klipp av bandet jäms med däcket, borra två nya hål, trä i ett nytt buntband och fyll igen med epoxy...

Som elektriker som dagligen använder svarta buntband kan jag intyga att även de svarta tar stryk av solen .

Dessutom är låsanorningen på buntbanden inte alltid att lita på i alla lägen.

Sagt i all välmening.

Inte roligt om de går av när man som mest behöver hålla i linorna eller det börjar läcka in vatten där det tidigare suttit ett buntband.

Anders

Jag tycker det är roligt att se byggare våga prova (och presentera!) egna konstruktionslösningar. Kanske kan Ove avlägga rapport om hur det hela har fungerat framöver.

Min grönlandspaddel hålls på plats vid förstäven i en ögla bestående av ett buntband som trätts i en teflonslang. Buntbandet utsätts för minst sagt omild behandling men har bara gått av en gång sedan 2007. Time will tell..

Tack för kommentarer och tips. Min första kajak har linfästen i form av träbågar ovanpå däck. En konstruktion som jämfört med buntband känns oerhört skör. Trots många års idogt användande har de hållit hittills.

Framtiden får utvisa om buntband var en bra idé. Tror som Björn att det är lätt att byta om nån går av. Jag får väl återkomma med hållfasthetsrapport när det gått några år...

Hmm, på ovansidan är det snyggt och säkert inga problem. Jag är mer tveksam till hur det funkar över tid att knö packning in och ut, den lär fastna i dom vassa kanterna på buntbandslåsen. Och med tiden börjar allt röra på sig, med läckage som följd.

För den som gillar snitsiga och enkla linfästen rekommenderar jag ett besök på Dan Caouettes (han som byggde "Nereida") hemsida med hans senaste bygge "Mustang Sally". Han har utvecklat och förenklat Björns och Maroskes inbyggda variant och gör den med en kolfiberstrumpa trädd på en smältlimstav, som han sen drar ut. Genialt och skitsnabbt!

Skriv en kommentar