Visa varukorgen
Design & Illustration

Lite småpyssel på sajten

Vet inte om någon upptäckt det, men det har skett lite småjusteringar i koden till sajten. Lite skojigt ögongodis: citatblock, knappar och navigationselement uppfräschade med skuggor, glansdagrar och schatteringar – sådant som numera går att göra enkelt och flexibelt med CSS.

Men det viktigaste är att sajten numera är responsiv. Den anpassar alltså layout och presentation automatiskt efter skärmens storlek och upplösning; desktops, laptops, paddor (iPad och alla andra), ner till smartphones och s.k feature phones och beroende på om dessa småskärmar hålls vertikalt eller horisontellt – åtminstone i webbläsare som är hyfsat i takt med tiden (jag skall undersöka möjligheten att få även de övriga med på tåget).

Det innebär att fontstorleken anpassas efter upplösningen, bilderna förminskas efter tillgängligt utrymme, de två kolumnerna blir en under en viss skärmstorlek, inline-element blir block-element etc – allt åstadkommet genom att formatfilen frågar webbläsaren hur bred skärmen är och vilken uppplösning den har och därefter leverarar relevanta formatteringsanvisningar.

En liten disclaimer är att jag inte haft möjlighet hittills att testa funktionerna i mer än en smartphone, så det kan uppstå ett och annat fel nu i början. Det mest kommer säkert att lösa sig när jag får tillfälle att testköra i lite fler olika paddor och mobiler – men hör gärna av dig om det inte ser OK ut i din mobil.

Kommentarer

Riktigt imponerande.

Enda jag såg som inte passade riktigt var under Mina kajaker. När man förstorar bilden på kajaken i en iPad kommer aktern inte med. Har man innan man förstorar bilden zoomat in eller ut kommer inte fören med heller och det blir en väldigt pixlig bild.

Nu till en annan skåning, Ralf Sundbergs Forskningsfusket.

Jag har noterat det. Lightboxscriptet samarbetar inte riktigt med responsiviteten. Jag får försöka fixa problemet, eller hitta ett bättre lightbox-script under jquery. Har också hittat lite strul med Android, så jag har lite till att pyssla med ;-)

Skriv en kommentar