Visa varukorgen
Design & Illustration

Marknaden upptäcker tuiliqen

Det börjar röra på sig när det gäller nya idéer för kajakklädsel (fast somliga skulle nog anse att det är ärkekonservativa idéer). Sedan flera år har man kunnat beställa tuiliqs från Brooks och Superior Kayaks. Nu under hösten har även Reeds Chillcheater lanserat sin version och nyligen upptäckte jag (via Qajaqusas forum) ytterligare en tillverkare: Zyflex.

Brooks gör en välrenommerad neoprenversion, som de flesta seriösa vinterpaddlare på andra sidan atlanten använder. Superior Kayaks modell finns i båda neopren och goretex - båda skräddarsys efter beställning.

Chillcheaters modell görs i aquatherm, som är ett tunt flexibelt syntetmaterial med viss fuktgenomsläpplighet - enligt flera testare fungerar det utmärkt men med lite sämre slitstyrka på kapelldelen än neoprenmodellerna (men också en tredjedel av priset). Jag har beställt en sådan och återkommer med mina intryck. Också Chillcheater skräddarsys efter beställarens mått

Den nya Zyflex vet jag ingenting om. Den är betydligt billigare än de övriga och tycks vara avsedd för vanlig paddling snarare än rollande i kallt vatten. Men enligt Qajaqusas forum är en ny modell på gång - med riktiga tätningar runt huvud och handleder.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar