Visa varukorgen
Design & Illustration

Marknadsföringsidé?

Har blivit uppringd av ett företag som kallar sig NEJTACK! och som erbjuder sig att mot 599:- om året se till mitt telefonnummer hamnar på en spärrlista där jag slipper dessa irriterande parasiter som utnyttjar mitt telefonabonnemang för att pracka på mig telefonabonnemang eller telekatalogannonser. De har dykt upp ungefär samtidigt med fästingar, mördarsniglar och engelska asfaltläggare.

Att vara registrad hos NIX räcker inte. Det gäller bara privattelefoner i det fasta nätet och inte för företag man redan är kund hos – och respekteras dessutom inte av alla.

Nu är det så att jag bara blivit störd av kommersiella busringare fyra gånger under de senaste två veckorna – samtliga från NEJTACK! – och börjar ana en bakomliggande plan: att betala dem för att slippa besväras av dem känns som en lightversion av maffian som erbjuder butiker och restauranger beskydd!

Nåväl, det enda som hänt hittills är att NEJTACK! hamnat på min privata svarta lista över skumraskföretag där jag med gott samvete kan lägga på luren så fort jag hört första raden i säljformuläret läsas upp.

Kanske är NEJTACK! en seriös verksamhet med goda intentioner, men för mitt vidkommande säger deras agerande hittills något annat – och att det i grunden finns problem framgår av denna NIX-sida.

Kommentarer

ibland och många fler gånger nu för tiden är tält på en koppe i ett skär eller en ö i en sjö att föredra för att slippa undan alla dessa nissar som försöker lura på sig en massa pengar från folk som inte förstår bättre än att tänka igenom vad det handlar om innan pengarna är dragna från deras konto...

hehe, ja jösses. Svarade precis på ett samtal från nejtack...

Men ikväll blir det tältet och avslagen telefon!

Jag låter alltid MYCKET gammal och säger att taxin strax ska komma så jag kan komma till sjukhuset och hälsa på min hustru som ligger med dropp. Är det hustrun som svarar blir det jag som ligger med dropp. Det ev påringare läser nu och här vill jag bara påpeka att variationerna är oändliga... någon gång kan man låtsas att man inte hör, alternativt fråga om det är från fotvården.

Ett intressant alternativ är att gå på motoffensiv - ungefär så här:

Är detta ett försök till telefonförsäljning?

Vad sa du att du heter?

Vilket telefonnummer ringer du från?

Vad heter företaget du ringer från?

Har detta företag en lista över abonnenter som inte får ringas upp?

Då vill jag att mitt nummer placeras där. Kan du ordna det nu?

Säljer ditt företag även för andra klienter?

Kan du då försäkra mig att ingen från ditt företag någonsin ringer upp mig igen, oavsett vem som är beställare?

...att svara med samma mynt är kul ett par gånger - sedan tröttnar jag och återgår till att lägga på luren så fort man känner igen jargongen.

Kan ingen konstruera en telefon med en röd knapp - när man trycker på den under ett samtal spärras det aktuella telefonnumret från att ringa upp. Visserligen finns det många nummer att utöva telefonterror från men på sikt borde det städa lite i skiten.

Fast risken är väl att uppfinnaren av en dylik vänder sig till ett telemarketingföretag för att sälja sin uppfinning. HJÄLP!

Ett tag körde jag med att be om deras hemtelefon om de ringde hem på kvällen. Varför? blev oftast deras motfråga och då sa jag att - Du har ju min hemtelefon så då borde jag kunna få din och ringa när det passar mig...

Egentligen är det lite underligt. Jag har aldrig träffat någon som inte är irriterad eller uppgivet förbannad över de här parasiternas framfart. Ändå visar omfattningen att det är lönsamt - vem tusan är det som låter sig pratas omkull?

ingen, alla blir arga! Det kanske är konkurenten till det namngivna företaget som ligger bakom!

Alternativ; med darrande röst min motfråga: Är det från hemtjänsten? Jag har suttit länge nu och väntat på maten. Kommer ni nu? Va? Nej, jag hör inte...

I Danmark verkar "vi bruger ikke...." fungera ganska effektivt på telefonsäljare: http://www.vibrugerikke.dk/

Tack Birgitte - vilken härlig idé!

Skriv en kommentar