Visa varukorgen
Design & Illustration

Mats i Hudik

Det är nästan lite surrealistiskt att komma in efter en fika i ett soligt hörn av trädgården bland vintergäck, scilla och krokus, och hitta Mats mail med bilder från en paddeltur i norrländska vårvintervatten. Meteorologiskt har visst våren hunnit till Östergötland.

Tjena Björn.
Skickar några bilder från en fin vårvinterpaddling här i Hudiksvalls skärgård.
Vi paddlade runt Bålsön, ca 14 km, som ligger nordost om Hudiksvall. Det var en solig fin vårdag med viss is att passera.

Hälsningar
Mats Nording
Hudik.

Kommentarer

vacker bild men kan inte undvika att tänka *burr*

Nej, här finns ingen is! Söndag e m och jag lägger i gammelbaidarkan för en färd mot Stenshuvuds fyr. Mulet säger radions vädertjänst, silver säger en VSP:are (Vi Som Paddlar) och nu hör jag nästan mänskliga rop ovanför mitt huvud. En plog med tranor! Jag sitter länge och betraktra dem. De viker av mot Helge ås marker, jag har sett dem där tidigare. Och efter en stund kommer en plog till!

Bort mot fyren får jag en pratstund med en sportfiskare som vill ha mer vågor. Jo, han har stått flera timmar där och säger sig ha sett 600-700 tranor passera. Min snabbräkn ing gav ca 200-250.

Mulen himmel? Den skiftar i silver, platina, nysilver och något slags mystiskt blått med gråa stråk. När jag vänder stäven mot min hamn har Ravlundaheden försvunnit i ett dis, ja himmel och hav är borttonade och upp mot Åhus smälter allt samman.

Alen har hängen och idag måndagmorgon sväller björkens knoppar. En av tomtens skatpar jäktar förbi för sitt bobygge och mitt framför mina ögon har talgoxen börjat sin sång.

Men tranorna... Vilka fåglar!

Slog in Grundéns på nätet som gjort kläder för yrkesfiskare och annat folk en herrans massa år. Och, bingo! vad hittar jag där under rubriken Trav? En overall i pvc med innerfoder i nyloncharmeuse. Det sista låter nästan som om det kom från Paris sjangtila salar.

Jag struntar i om det inte andas, huvudsaken är att det är tätt. Återkommer om saken om nu inte vår värderade host Björn är mer informerad i saken. Jag har i alla fall en sydväst av samma märke, väldigt fint sydd med vettiga skydd för öron och nacke.

Skriv en kommentar