Visa varukorgen
Design & Illustration

Med liten Black Pearl i Lomma

Kajakträning i Lomma: Emil i en liten Black Pearl

Sen eftermiddag, trettio grader varmt och drygt tjugo i vattnet vid Lomma-stranden trots en stundom frisk frånlandsvind. Två barnbarn tränar paddling och kamraträddning i sin nymålade mini-Black-Pearl, som de själva valt färger till.

Idag fick de prova på att kapsejsa på djupt vatten och hantera kajak och paddel tills en assisterande kajak hann fram, och sedan klättra upp i kajaken.

Paddlarna är ännu så länge mina standardpaddel och stormpaddel, som såklart är för stora för små händer, men en rätt dimensionerad paddel är på gång.

Vilken fantastisk sommar vi har fått. Det händer inte varje år att man kan sitta i trädgården till midnatt i t-tröja och shorts och njuta av ljummen nattluft.

En nackdel är förstås att det är oftast för varmt för att paddla – men en stunds rollande sitter fint.

Kajakträning i Lomma

Kajakträning i Lomma

Kommentarer

Ja, det var härligt. Killarna frågar redan efter nästa lektion :)

Vad trevligt. Jah övade roll i mammas discovery för några dagar sedan och fantiserar om när ( =har småbarn) och hur (=74 kvadratmeter lgh) jag skall få till ett bygge av en mer ändamålsenlig båt.

Min 8- åring provade min bp häromdagen och blev frälst (såklart;)).

Vilka mått har en mini bp? Mellan vilka längder på paddlaren passar den?

Det var kul att se hur stabil den annars så ranka bp:en blev när man sänkte tyngdpunkten med sådär 25 cm.

Och, ja sommaren är fantastisk!

Such good fortune to have in a grandfather.

Thanks Rick! It is a blessing to have the time and means to do these things together with the grandchildren. And in another week the other two grandchildren (the sailing family) will be home. Even more time to spend on exciting projects ;-)

Ola, BP:n är en av Petrus plywoodkajaker – det finns ett par stycken olika storlekar av mini.

Men jag kan också justera strip-versionen för små paddlare (har gjort så flera gånger, tex här, här, här eller här. Då kan det bli vilka mått du vill och passform för vilken liten paddlare som helst.

Den jag valt för mina barnbarn mellan 7 och 11 är 480x45 cm – lite i största laget även för de äldsta, men med baktanken att jag skall slippa bygga nytt efter bara något år ;-)

Skriv en kommentar