Visa varukorgen
Design & Illustration

Med Dubside i Helsingborg

Dubside rollandes
Dubside visar stormroll

Efter en intensiv mässhelg i Helsingborg var det så dags för ännu mer intensivrollande. Dubside är på sverigeturné på initiativ av Sara och Johan på Escape Kajak och mellanlandar i Helsingborg (efter ett par dagar hos Horisontkajak i Stockholm) för ett par dagar med kurser, och jag var inviterad, att som hjälpinstruktör assistera med grupperna på vattnet.

Kajakerna bärs ner till stranden
...inte alla som har en egen kajakkuli.

Men först kunde jag vara med som deltagare i en förmiddagsgrupp med stora förkunskaper – alla instruktörer i klubbar runtomkring. Där kunde Dubside instruera och visa oss på vår egen individuella nivå, vilket var mycket givande. Som avslutning gick vi igenom hela den grönländska rollistan och alla fick hänga med så långt vi kunde. Efterhand som vi kom längre in i listan blev det allt färre som lyckades och allt färre som tyckte det var lönt att prova och den sista (att rolla med med armarna i kors) var det bara Dubside som ens försökte – och naturligtvis satte klockrent.

Rollande elever
...å alla på en gång: ett, två, tre...

Den sena eftermiddagsgruppen bestod av idel ovana paddlare med en skakig standardroll på ena sidan eller ingen alls, och upplägget blev ett helt annat. Dubside stod på land och förklarade och jag visade rollar i grundvattnet 5 meter från stranden. Därefter stod Dubside i vattnet och instruerade en deltagare i taget och efterhand skickade ut dem mig på djupt vatten för vidare övning. Passet avslutades med att Dubside visade de flesta av de rollar som ingick i förmiddagspasset och en hel del spektakulär akrobatik, utanför schemat.

balansövning på rep
Paula med tungan rätt i mun på repen

Lite repgymnastik hanns med mellan passen. Det tog inte lång tid att inse vilken effektiv styrke- och koordinationsträning dessa övningar innebär! Dubside visade i raskt takt 20-25 övningar med ökande svårighetsgrad, ledigt pratande under tiden – jag flåsade som en blåsbälg med ömmande händer efter de två lättaste…

Nu drar Dubside och Escapekajak vidare till Göteborg för ett par dagar och avslutar sedan på Stocken till helgen.

Reportage i HDHelsingborgs Dagblad (pdf-fil av tidningen - se sidan B4) var snabba med att skriva en liten snutt om evenemanget. Allt blev måhända inte helt rätt, men ändå trevligt att det uppmärksammades och fick ganska ett förhållandevis stort utrymme (måhända hade en journalistisk övertidsblockad en viss inverkan).

Även Pia har skrivit lite om kursen - med en bild på en latexinuit från Lund!

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar