Visa varukorgen
Design & Illustration

Moderata tokerier

Det socialdemokratiska förslaget att införa samma alkoholregler till sjöss som de som gäller på väg, tycks få stöd av tre allianspartier – men moderaterna motsätter sig. Av någon outgrundlig anledning ser man tydligen sjö och hav som en fristad från sådana inskränkningar i den personliga friheten. Eller är det möjligen så att många betydelsefulla väljare i Stockholm innerskärgård inte vill ha något förmynderi när det gäller barskåpen uppe på flybridgen på yachterna?

I Rapport ikväll försökte Anti Avsan (m) motivera detta ställningstagande. Det gick inte så bra: ”man kan inte ha samma regler som i trafiken, för det finns så många olika sorters vatten: hav, sjöar åar och floder…”.

Ööh?

Det är illa nog att det inte krävs någon kompetens för att köra tunga snabba båtar. Att det dessutom är okej att vara berusad (upp till 1‰) när man gör det, är en märklig hänsynslöshet mot andra sjötrafikanter – paddlare inte minst.

Man kan ju inte alltid räkna med att ödet ingriper…

Kommentarer

Det är ju inte bara på rinnande vatten som det körs med alkohol i ådrorna, även på torrt dammigt vatten, snö kallas det, förekommer det. Här i Dalarna och uppöver landet där det finns snö så finns det snöscootrar. Det kör ihjäl sig flera miljoner procent fler scooterförare, väldigt många av dom berusade, än vad vargarna tar ihjäl eller angriper människor. Nu vill många utrota vargarna men det vore nog klokare att utrota snöscootrar. Säger man det öppet på vissa orter i Dalarna så kan man räkna med att, om inte bli lynchad direkt, så få bildäcken urluftade eller stuckna.

Nu på vårarna så envisas en del att köra ute på isarna. En modern scooter väger väl bortåt ett par hundra kilo, kan köra i nästan tvåhundra och har inte så där värst bra manöverbarhet.

En berusad förare på det ekipaget kan åstadkomma ganska mycket väsen och annat otyg. Å inte hinner nån polis ifatt där inte. Med de fartresurserna kan scootern åka uppe på öppet vatten en bra lång sträcka, men när Newton börjar få tag i maskinen så sjunker den. I kallt vatten. Ofta så glömmer föraren att ta på sig scooteroverallen i berusat tillstånd å vad händer då. Det blir en scooterolycka med dödlig utgång.

Förvisso beror de flesta snöskoterolyckor på att föraren druckit alkohol.

Dock är det ett kriminellt beteende, eftersom samma promillegräns gäller för snöskoter som för bil. Därför går det att ställa berusade skoterförare inför rätta. Varför kan man inte införa motsvarande gräns för båtar?

Jag tror att det, tyvärr, är så att en stor grupp (penningstarka) moderatväljare helst ser att myndigheterna helt håller sig utanför båtlivet. Sedan är det ju i och för sig så att det är problematiskt med lagar som man redan på förhand vet kommer bli resursmässigt svåra att upprätthålla. Fast skulle man resonera så att är det ju idag väldigt mycket som inte skulle vara olagligt. Det borde vara olagligt att köra båt på fyllan lika väl som det är olagligt att köra bil på fyllan. Lagen ger ju dessutom (moraliskt) stöd åt närstående att beslagta nycklar och liknande för att förhindra fyllekörning.

man skulle ju kunna börja sätta "körkorts" krav tillden som ska få köra båt liksom att man har kraven i tyskland för exempel.

de kommer ju faktiskt en del vätt om att inte köra rattonyckter från just bilskolorna idag eller i alla fall en del bilskolor, var på de som har vätt lär sig att man ska låte bli...

hade vi inte haft körkortskrav på bil tror jag att de skulle varit fler som kört onyktra...

är ett sjöfatst bevis kommit på platts kan man förr gå efter de som druckigt i samband med framförande av båt tror faktiskt de är svårt annars..

men det skulle klart säkert också behövts fler sjö och havs poliser till att kolla det också...

För en hel del år sen stod en systerson och jag i begrepp att slå upp tältet. Det var vinter och vi hade åkt skidor från Kvikkjokk på väg till ett berg som heter Staika - det här var alltså Padjelantaleden.

Vi fick inte ned våra snöpinnar för att staga tältet, tvärtom tyckte vi oss stå på en egendomlig kärrliknande hög. Vi petade med stavarna ned i snön. Taram! Snön hade dolt en ofantlig hög med finsktillverkade starkölsburkar! Tomma, givetvis.

Nejdå, poliser finns inte på de mattor som snöskoteråkarna gör upp. Avstånden i fjällen är stora. Men det är lättare att åka skidor på uppgjorda spår, så inget ont som inte har något gott med sig. Och havet är stort och vittfamnande - hur många sjöpoliser finns det?

Kanske politikerna inser att det hela bara blir ett slag i luften... Piska dom inte för det. Och hut brukar ju gå hem, som bekant. Se bara på Björns excellenta bild. En del människor får lära sig verkningarna av sina handlingar på det mer hårdhänta sättet. Och är det verkligen att förakta?

"En del människor får lära sig verkningarna av sina handlingar på det mer hårdhänta sättet. Och är det verkligen att förakta?"

Det är väl okey om de lär sig genom att deras egen båt blir skrot, men mer föraktansvärt om de lär sig genom att jag och min kajak blir skrot.

Nu är jag ju så där himla egocentrisk igen... :)

Jag tror att ett förbud har effekt även om det är svårt att följa upp. För de flesta människor är det nog skillnad på att uppträda olämpligt eller att begå ett regelrätt lagbrott. Ett förbud signalerar också att något är så gravt olämpligt att det föranleder lagstiftare att ingripa och det medför på sikt att brottet blir en lågstatushandling. En och annan lagförd och dömd syndare avskräcker också, även om det tar tid. Men börjar man inte tar det ännu längre tid. Självklart finns en grupp obotliga marodörer kvar som man inte kommer åt med några medel - för dem återstår väl bara att hoppas att ödet ingriper på ett sätt inte går ut över mer än dem själva...

Hur många sjöpoliser finns det? Förmodligen inte så många men för ett par år sedan satt jag och några paddelkompisar på första parkett på en liten ö strax norr om Strömstad och betittade med stort nöje en polisgrupp som från sin bevakningsbåt sjösatte en liten snabb gummibåt och likt en kommandoräd prejade och bordade en tokdåre som blåste genom ett 5-knops-sund i full fart. När han läxats upp och fått sin böterlapp puttrade han hemåt i krypfart med slokande utombordare. Det var rätt mäktigt att skåda, och sådana väl synliga ingripandet är betydelsefulla - vi försökte hålla oss under 5 knop när vi paddlade vidare ;-)

Patric, det värsta är nog att om det är din kajak blir skrot så är risken att lärdomen för förövaren inskränker sig till att det kan bli förargliga smårepor i gelcoaten under stäven om det ligger en kajak med innehåll ivägen...

Den enda lösning jag kan finna på problemet är följande: förbjud alla bensin-, diesel- och batteridrivna båtar. Inför gummibandsdrivna "motorer". Betänk den motion som gives åt utövaren när han handvevar gummibandet igen och igen och igen! Det sistnämnda hämtar jag från pojkårens översvallande förtjusning i hembyggda propellerplan - aah, vilken flykt, vilka färger mot skyn! Kobolt är min kulör. Precis den som min vän Bo lagt på spannet på bron över dammarna i närbelägna arboretet. ett slags "state of the art". Med denna givna lösning på problemen finns bara ett kvar, som jag ser - ett reducerande av seglens yta på sådana som envisas segla. F ö bör även paddeltagens intensitet uppmärksammas...

Moderatjävlar!!!!

De inser inte att de har en politik som bara gynnar de rika. Fler jobb och mer i plånboken, pyttsan! Nu gäller det att hålla sig frisk och spara tillräckligt till pensionen. Självklart ska det vara samma regler på sjön som i trafiken.

Alternativt så inser nyss nämnda Moderatjävlar att de just genomför en politik som bara gynnar de rika...

Ja, trafiksäkerheten på sjön borde genomlysas, och förbättras. Vad jag vet så har Svenska Kanotförbundet en möjlighet för sådana påtryckningar, om någon känner sig manad att gå från ord till handling...

(Tanken på totalförbud kommer man nog inte lyssna på, oavsett om man tar till hälso-, säkerhets- eller miljöargument... Vi lever som bekant i en demokrati...)

Demokrati med tilltagande plutokratisk slagsida? Demokratur...

Självklart bode moderaterna stödja detta förslag, det är uselt av dem. Men jag tror inte det är bara de "penningstarka moderatJÄVLARNA", som här så fint uttrycks, som håller varandra om ryggen. Jag tror bestämt att Såssarna satt vid rodret när man beslutade om ganska omfattande regleringar i tillgängliga områden för snöskotrar i vår fjällvärld. Man väljer då att begränsa denna relativt sett lilla del som inte berör dem själva. Visst är det värdefullt att begränsa utsläppen även där men att se sig omkring och titta hur vansinnigt mycket båttrafik det är i stockholm skärgård det vill man inte göra, där tvåtaktarna spyr ut gallan rakt i vattnet. Nej då skulle inte de och deras vänner kunna ta sig till sina sommarstugor.

Det är lägenhetsaffärer, Toblerone, skattefiffel, TV-licenser mm och det har inte det minsta att göra med om man är kommunist eller blå moderat. Alla är egoister och många tar sina chanser...

/Johan

Tja, när slickepinnarna tas från barnen, för tandhälsans skull, då blir det ett liv och kiv! Ingen som ägnat Zimbabwe en tanke? Där kan man knappast rösta för en annan variant. Demokrati var ordet.

Vad beträffar fastighetsskatten sitter jag alltid lika förbluffad över kören i Sthlm. Vad betyder Djursholm och Vaxholm för ålafiskaren Sten i Vitemölle, han som knappt kunnat fiska ihop till fastighetsskatten! I det hus som ärvts i 6 generationer. Fiskarena var de fattigaste, för de hade ingen mark. Plötsligt blev de genom politiska manövrar miljonärer - på luft!

Som Hesse sagt: Nicht diese töne. Vi lever faktiskt i en demokrati och var glad för det. Det går att rösta bort den nuvarande regeringen om man inte gillar den. Vid nästa val.

- Fasligt vad med fördomar, generaliserande språkbruk, påhopp och generande självhävdelse som kommit upp till ytan i detta ämne. Jag håller med i sak om sjövett, nykterhetskrav på sjön och krav på och nyttan med fartbegränsningar. Men man kan tolka vissa inlägg som om man måste vara socialdemokrat från födseln för att vara riktigt pc och en god paddlare. Så kan det väl knappast vara.

Jag skulle kunna önska att delar av all den självgodhet som ibland fullständigt översvämmar sittbrunnarna i en del kajaker nyttjas till självrannsakan avseende sitt egna sjövett och beteende.

Ett icke i allt strategiskt överlagt ivrande av förbud för vissa företeelser som bensinbåtar, skotrar, etc kan slå tillbaka och också inkräkta på all den frihet som vi paddlare säger oss värna och kanske ibland också tar oss friheten att postulera som varandes den enda gällande.

Trevlig Påsk,

Jim

Lite kommentarsmoral! Jag är medveten om att jag lite oförsiktigt inbjöd till politisk pajkastning i min notis - i irritation över att ett förslag som jag uppfattar som viktigt saboteras, och inte minst i häpenheten över det mer än lovligt svaga försvaret för detta tilltag. Måltavla var inte moderaterna per se utan en politik som gör det svårare och/eller farligare för oss att utöva våra fritidsintressen. Den som letar bakåt i tiden kommer att hitta åtskilliga notiser i liknande ämnen med udden riktad i den andra politiska huvudriktningen.

Men sajten handlar om paddling och båt- och friluftsliv (i vid bemärkelse) och är opolitisk och religiöst obunden och skall så förbli.

Jag drar mig samtidigt i det längsta för att ta bort inlägg eller börja redigera - eftersom det innebär censur och att informationen blir mera assymetrisk och därmed mindre intressant. Bortsett från ett par dussin viagra- och pornografilänkar som har fått städas bort senaste året, har jag bara raderat ett enda inlägg. Det var för snart fyra år sedan, precis när jag öppnat för kommentarsmöjligheten. På en av de första nyhetsnotiserna dök det upp kommentarer från vad jag snart insåg var ett s k internettroll: han eller hon slängde anonymt ur sig några grovt provocerande åsikter och verkade inte ha en aning ens hur en kajak ser ut. Jag tog bort två kommentarer och spärrade personens IP-adress.

Sedan dess har diskussionen varit relevant, trevlig och ibland mycket givande. Låt oss försöka hålla den så.

Kommentarer skall vara försedda med namn. Jag inser att många drar sig för att lämna elektroniska fotspår efter sig och helst debatterar under ett alias - det är trist men jag har full förståelse för den uppfattningen. Mailadress eller länk till hemsida är önskvärt men valfritt. Mailadressen kommer inte att synas i klartext i koden och kan därför inte fiskas upp av automatiska spambots. Den nya versionen av sajten kommer att gå ytterligare ett steg längre med fullständig kryptering av mailadresser. Nackdelen med att inte ange mailadress är att presenterade uppfattningar och åsikter inte tas på riktigt samma allvar - det är lätt att gömma sig bakom ett alias.

Glad Påsk

Björn

Glad påsk själv, Björn och ett stort Tack för att du låter upp utrymme för allehanda meningsutbyten.

Det finns många här som bidrar med mycket vettiga synpunktet som ibland även är lite på tvärs. Tack och lov för det, det vidgar perspektiven och helt oförhappandes har man fått lära sig något nytt eller hittat ett annat sätt att fundera på.

Å det är väl det det hela går ut på, att lära sig något nytt eller få chansen att hitta nya angreppspunkter på tillvaron.

Idag får man hålla i hatten om man har nån, det blåser vårvindar friska.

Hoppas solen får många chanser att lysa på oss i helgen.

Glad Påsk allihop!

Glad påsk!

Nu packar jag inför Misterhultstur. Himla konstigt att man inte kunde gjort det igår... Frid!

Patric

Igår var jag ute med en gammal baidarka - den går fint, men läcker något infernaliskt trots pålägg av linolja, förmodligen är duken slut. Men det kändes fint. En van besökare i antikvariatet - irländare till ursprunget boende i Hamburg! - kommenterade att han sett en kajak en bit bort ifrån där han stod och fiskade. "Jag såg mannen i kajaken, hur han lade ned paddeln och gungade i vågorna." Och det måste ju ha varit jag! Han var lika perplex. Men jag fick en talad blick om vad jag sysslade med som jag glömt. Faktiskt sitter jag ofta i någon av kajakerna och bara lugnas av svallet undertill.

När jag kom tillbaka till den lilla hamnen tog jag fram min utmärkta pump och fick bort det uschla vattnet. Jag får nog klä om den här kajaken.

Jag vet inte vad vi hamnade i under våra diskussioner. Men låt mig slutligt säga att om huspriserna blir för höga i den nedre halvan av landet säger jag bara: "Go North, young man, go far North". Lina älv är vacker. Kalix är ingen dum ort. I Haparanda händer det saker. Och i Jörn gör dom världens bästa kängor där lädret är barkgarvat. Samerna använder inga andra skodon. Jag gillar den där lilla "näbben" längst fram.

Från moderaternas kansli kom ett mail med klargörande att de inte sagt något slutgilitigt nej till en ny promillegräns för sjöfylleri, utan vill avvakta tills frågan är beredd ordentligt i regeringskansliet. Med mailet fanns en länk till Anti Avsans mera utförliga anförande i frågan: http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=101&bet=2006/07:61#anf22

Skriv en kommentar