Visa varukorgen
Design & Illustration

Möte i Haverdal

Elin paddlar vidare

Midsommardag i Haverdal utan kajak och en promenad med kameran längs stranden söderut mot Jättastuan. En VKV Lisa glider sakta in bland stenarna vid udden nedanför Skallberget. Ur sittbrunnen kliver en tjej, så välutrustad att jag anar något mer än en kort tur i solen.

En pratstund i solgasset vid udden och jag får veta att det är Elin Petersson som startade 8 juni i Svinesund med planerad målgång i Haparanda någon gång i slutet av augusti - en av årets 22 förhoppningsfulla blåbandetpaddlare. Av dem har sju redan avbrytit, bland annat Jim Danielsson som var ute på sin femte runda. Skador och ihållande dåligt väder var vanliga orsaker.

Elin Petersson

Elin hade när vi träffades varit inblåst tre dagar i Falkenberg, men eftersom hon satt en rimlig ambitionsnivå på fart och tid, finns det goda möjligheter att hämta tillbaka lite förlorad tid. Inget avgörande avbräck alltså.

Söderut mot Tylön och Bjärehalvön

Haverdal är ett tämligen vanligt stopp för kustpaddlare. Jag har stött på några stycken genom åren, och sett i bloggar och rapporter att ännu fler övernattat eller stannat för pauser där. Även kustrodderskan Louise Rosenquist passade på att ta en nattrast här. Av året kustpaddlare har alla utom en (av dem som publicerar rutten och inte har brutit längre norrut) landat antingen i Skallkrokens hamn eller i nordkanten av bukten vid Särdal någon kilometer längre norrut.

Tyvärr har Elin ingen blogg, så vi får vänta till i höst innan vi får veta mer om hur det går. Men lycka till och tack för en inspirerande och trevlig pratstund!

Uppdatering 090629

Enligt inside information är det nio som brutit, medan Jim som startade om efter kajakproblem nu bara är en dryg vecka från målet.

Kommentarer

Har inte Jim Danielsson startat om efter reparation?

Jo det låter bekant, men jag hittade ingen bekräftelse...

Det går att läsa på HBB:s hemsida att Jim har startat om den 22 maj

Glad midsommar önskar Petrus o Iréne

Nu kanske jag är lite illa ute men din formulering "en tjej, så välutrustad att jag anar något mer" är ganska kul om man som jag har en lite omogen humor.

Ja, det var rätt illa ;-) men associationer är ofta svårförutsägbara och det är inte lätt att helgardera. Ungefär som att googla - oavsett vilka ord eller uttryck man skriver i sökrutan dyker det en bit ner bland sökresultaten alltid upp sajter och bilder av "välutrustade" flickor. Begriper inte hur de bär sig åt för att semantiskt kidnappa alla sökbegrepp på det viset.

Hej,

Var ute och paddlade i Misterhults skärgård den 9-10/7. Såg, intill förvissning Elin den 9/7 under rast söder om Vinö.

Hälsningar/Håkan Petersson

Skriv en kommentar