Visa varukorgen
Design & Illustration

Möten och midsommar

För ett tag sedan mötte jag Hans Rengman utanför Barsebäck, så mycket försenad efter en lång period av uselt väder, att han valde att avbryta sin HBB-paddling.

Jag mötte upp i Lundåkrabukten och fick en stunds samspråk innan det var dags att landa i nordkanten av Barsebäcksudden.

Möte med Hans i Lundåkrabukten
Möte med Hans i Lundåkrabukten

Landning i Barsebäck – två Njordar
Landning i Barsebäck – två Njordar

Lite senare kom Bengt Carlsson och vi hade telefonkontakt, men jag hade inte tillfälle att möta till havs eller hinna träffas. Bengt hade tajmat vädret lite bättre och är nu någonstans vid Smålandskusten – turdagbok finns.

Rosie och Mikael – en kopp te på verandan
Rosie och Mikael – en kopp te på verandan

På midsommaraftonskvällen, strax efter sill och nubbe på verandan hos föräldrarna i Haverdal gled en tvåmanskajak in mot stranden. Ur den klev Mikael och Rosie och slog läger på hamnplanen. De är inne på sitt andra K2-HBB-försök, efter att ha fått bryta i Stockholm förra året. Det blev en trivsam pratstund på verandan i skymningen. Dagen efter hade det blåst upp och de avvaktade en dag för att få mindre vind inför Laholmsbukten och Skälderviken.

Räven på bild
Hyfsad bild på svansen i alla fall...

Innan jag träffade Rosie och Mikael hade jag suttit en timme uppe i ett stenröse och försökt fotografera en liten rävfamilj: mamma räv och tre valpar. Men hon var skygg och vaksam och jag lyckades inte speciellt bra. Vid ett tillfälle studerade hon mig noga från 5-6 meters håll, men när jag försiktigt lyfte kameran, vände hon och försvann i buskaget. Det orangeröda som syns strax till vänster om mitten i bildens ovankant är svansen precis innan hon försvann. Någon Brutus Östling lär jag nog inte bli ;-).

Dagarna efter midsommar blev vädermässigt helt fantastiska – strålande sol från en blå himmel, kav lugnt och med 20 grader i vattnet i den grunda bukten innanför Busörsrevet.

Sen middag i kvällsol
Sen middag i kvällssol med föräldrar och syskon (foto: Sassa Buregren)

Utsikt mot hamnen
Utsikt mot hamnen i solnedgången

Båtabacken idag
Båtabacken i eftermiddagssol – fortfarande kav lugnt

Kommentarer

Fina bilder. Med så vackra farkoster är ju också lyckan njord :-)

Själv tillbringade jag midsommaraftonen i trevligt sällskap på vackra Rivö i Gbg´s skärgård.

För underhållningen svarade Harry Brandelius, Alice Babs och Spike Jones på portabel vevgrammofon!

En eloge till Ewa Westh som är drivkraften bakom detta arrangemang

Några bilder:

http://azaleo.ath.cx/thumbnails.php?album=41

Skriv en kommentar