Visa varukorgen
Design & Illustration

Nanoq – Jan Sörfeldt

Nanoq – Jan Sörfeldt

"Hej Björn!

Vinterns bygge av Nanoq är nu helt klart. Premiärturen är avklarad till belåtenhet. 

Första intrycken är som jag minns från en provtur förra året. Jämfört med Frej är Nanoq initialt lite vingligare men minst lika slutstabil. Där Frej utan skädda vänder på en femöring behöver Nanoq aningens hjälp på traven. Jag tycker de svarar lika på kantning och tyngdpunktsförskjutning. Helt klart en mycket trevlig bekantskap. Vi blir nog riktigt goda vänner 😉.

Hela bygget har kämpat emot på oväntade sätt så det är tur att detta inte var mitt första bygge. En rak och vacker kajak blev det till slut, trots många fartgupp längs vägen. 

Tack för en vacker och ändamålsenlig design. Översänder några bilder. För den som vill veta mer finns hela bygget på https://bygglust.wordpress.com/category/nanoq"

Nanoq – Jan Sörfeldt

Nanoq – Jan Sörfeldt

Kommentarer

Flott kajakk og byggelogg - spesielt løsningen "Skrovet räddat" :-)

Tack för byggbloggen! En lärorik och inspirerande läsning. Och vilken dramatik med det skeva skrovet - mina känslor gick från små svordomar och medlidande till upprymdhet och glädje över den snygga fixen. Bra jobbat! Att se problemlösning, justeringar och reparationer är nog mer uppmuntrande, mer intressant iallafall, för mig som planerar ett första bygge än att läsa om hur det flyter på och bara blir snyggt och jättebra direkt.

Frode och Johan: Tack! Det är förunderligt vad ett kajakbygge kan erbjuda. Ibland flyter det bara på och ibland tar det helt oväntat stopp på ett sätt som man inte alls tänkt sig. Det bästa är att det oftast går att reda ut med mer eller mindre extrajobb bara man inte har för bråttom.

Har du rukket å få en mening om forskjell/likhet mellom Black Pearl og Nanoq?

Skriv en kommentar