Visa varukorgen
Design & Illustration

Njord – Claes Forssell

Najad och Njord – Claes Forssell

"Hej

Byggde en Njord 2009 och tänkte att du kunde få se resultatet. Jag hade en del frågor om roder och det slutade så här: picasaweb/Misterhult2011/

Njord – Claes Forssell

Gjorde för säkerhets skull även en reglerbar skädda och skäddbox i kolfiber som visade sig vara onödig för bra roderfunktion.

Allt till hustruns stora belåtenhet, filmat från tidigare byggt najad som jag fortfarande är mycket nöjd med.

MVH
Claes"

 

 

 

 

Njord – Claes Forssell

Kommentarer

Vacker båt Claes!

Intressanta lösningar för skäddan, fungerar det bra?

Filmen där du paddlar iväg så förnöjt, var är den tagen? Påminner väldigt starkt om ett ställe på Åland där jag paddlade i höstas.

Mikael

Hej,

Vi är ett gäng som nyligen startat en kajakbyggarcirkel. Mitt mål är att bygga en Njord med roder och är intresserad av var du fick tag i ditt. Har sökt på nätet utan framgång. Hur upplever du kajaken i övrigt- stabilitet etc?

/Thomas

Hej

Filmsnuten är från Misterhults skärrgård om jag minns rätt något söder om Örö.

Rodret köpte jag från VKV, modifierade rodret en smula med en inskärning i roderbladets övre del så att rodertappen kunde sättas lite längre in på akterdäck. Sedan gjorde jag en försänkning av sista delen av akterdäcket så att roderlinorna kunde löpa rakt igenom det korta "trappsteg" som uppstod. Vis av erfarenhet från tidigare Najad, där jag använde cykelbromswire och hölje vilket blev lite trögstyrt, använde jag PTFE rör och kolfibertråd liksom till skäddan. Det glider lätt och fint.

Kajaken uppför sig mycket bra, lättdriven och förvånansvärt stabil. På våra långpaddlingar håller vi i regel kring 7-8 km/h utan att vara våldsamt tränade.

Lycka till med bygget

Claes

Hej Claes, lustigt att jag ramlade över din "sjösättning" när jag letade efter bilderna på min! Byggde en Njord 2011 med sjösättning 2012 men bilderna hamnade på januari 2013!

Hoppas allt är bra, det ser läckert ut ditt bygge!

Hälsningar

Niklas Nygaard

Skriv en kommentar