Visa varukorgen
Design & Illustration

Njord – Gustav Mauritzson

Njord – Gustav Mauritzson

"Hej!

Vill tacka för bra instruktioner, fantastisk hemsida och den hjälp med mina funderingar under mitt Njord bygge. Bifogar ett par bilder på resultatet. Bygget tog lite längre tid än vad tanken var från början, troligen för att ambitionerna ökade längs bygget. Men efter 9 månader så blev den tillslut färdig för provpaddling i slutet av Augusti.

Kajaken är byggd med den lilla sittbrunnen som finns på ritningen men jag har inte hittat någon bra återförsäljare som har sittbrunnskapell i den storleken, har du några tips?

Stort tack för all hjälp,
Mvh, Gustav Mauritzson"

Njord – Gustav Mauritzson

Njord – Gustav Mauritzson

Kommentarer

Reed Chillcheater gör vilket mått du önskar.

Snyggt bygge! Kajakbutikerna har generellt blivit lite sämre på att lagerföra kapell – förutom de som är specialgjorda till de kajaker de säljer. Det finns enstaka grönlandsinspirerade kajaker ute i handeln (Seabird, Tahe) med snarlika sittbrunnsstorlekar, men annars är Anders tips det som gäller.

Rita av sittbrunnen på en bit papper, markera var du har midjan och skicka papperet tillsammas med en beställning. Reeds har i o f s Njords sittbrunnsstorlek enligt ritningen i sina datorer, men skickar du med en skiss är det deras ansvar att det blir rätt och de ändrar kostnadsfritt om det inte skulle stämma perfekt.

Till min Njord (och Black pearl, som har samma sittbrunnsmått) har jag en tuiliq och en Akullisaq (grönländskt sommarkapell – helt enkelt nedre delen av en tuiliq) – en kombination som passar mig perfekt. Därutöver har jag ett enkelt aquathermkapell med snörlås i överkanten, som mest används när någon vill prova någon av kajakerna.

Kolla med Svima deras egna neopren kapell ocean cockpit storlek kan kanske fungera.

Jag köpte en Akullisaq från Comfortpaddling till min Black Pearl. Fungerar utomordentligt och är skönare än Reed eller neopren - tycker jag.

Supersimpel beställningshantering, också. Tyvärr står ju dollarn galet högt just nu, vilket drar med sig kanadensarvalutan...

Vilket galet rent däck, förresten!

Skriv en kommentar