Visa varukorgen
Design & Illustration

Njord – Johan Fridström

Njord – Johan Fridström

Det kom ett par mail från Johan Fridström i östra Blekinge med bilder av hans nya och imponerande välbyggda och väldokumenterade Njord. Den är byggd i Paulownia, som är ett lättarbetat, tämligen kvistfritt träslag med mycket låg vikt – ursprungligen från sydostasien, men implanterat i Australien, varifrån det mesta numera kommer. I Skandinavien är det tyvärr svårt att få tag i Paulownia via trävaruleverantörer, men det finns en oväntad källa: Bauhaus limmade bokhyllepaneler, som man sågar upp till utmärkta kajakribbor.

"Hej Björn

Efter ett bygge i lugnt tempo är nu min Njord i stort sett färdig. Jag är riktigt nöjd med den. Har tidigare byggt en Kavat så i jämförelse med den var det lite vingligt i början men efter en kortare stunds paddling kom tryggheten. Har bara provat den i mycket lugnt väder så när tid finns så ska det bli kul att prova den i lite mer utmanande förhållanden.

Byggde den i Paulownia. Underbart trä att jobba med. Helt kvistfritt var det, alla ribborna böjer sig väldigt jämnt och fint och det är mycket lättarbetat. Totalt blev vikten 16,7kg inkl. allt som sitter på. Återstår att klä ryggstöd och ev. sits med någon tunnare neopren, liggunderlag eller liknande. 

Bygget finns i sin helhet på: https://www.facebook.com/fridstrom.kajak2/

Tack för en bra design och bra ritningar."

Och efter ett par dagar...

"Hej Björn 

Idag var det riktigt blåsigt och bitvis ganska vågigt och det är som du skriver att hon är lugn i de förhållandena. Mycket nöjd med kajakens egenskaper. 

Mvh"

Njord – Johan Fridström

Njord – Johan Fridström

Njord – Johan Fridström

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar