Visa varukorgen
Design & Illustration

Njord x 2 – Tomi Biloglav

Njord – Tomi Biloglav

"Hej Björn,

Efter ca två år så har jag nu äntligen lyckats sjösätta mina två Njordar som jag har byggt. Bygget började den 18/6 2011 och blev färdiga 1/4 2013. Det tog totalt 543 timmar fördelat på 125 dagar.

Sjösättningen av kajakerna blev lite senare pga. vi väntade på att vattnet skulle bli lite varmare och att det tog lite tid att beställa hem kapellen. Tillslut så var allt perfekt och den 22/6 2013 fick kajakerna äntligen känna på lite vatten under kölen.

Njorden är verkligen en underbar kajak att paddla. Lättdriven och förvånansvärt lätt att manövrera. Tog lite tid att vänja sig vid initialinstabiliteten då vi mest pladdlat i plastbaljor tidigare. Något rollande har det tyvärr inte blivit av än men det kommer!

Vill tacka dig för en underbar kajak!

Jag har dokumenterat hela mitt bygge med bilder och de finns att hitta här http://www.flickr.com/photos/tomibiloglav/sets/72157626999849420/

 

Njord – Tomi Biloglav

Nästa bygge kommer bli en Black Pearl men det får vänta tills jag har ett bättre ställe att bygga den på och lite tid över.

Mvh"

Missa inte Tomis byggdagbok med hundratals fina och instruktiva bilder som i detalj dokumenterar hela bygget – ett veritabelt kajakbygguniversitet i bilder ;-)

Kommentarer

Imponerande hantverk Tomi när man följer bilderna från bygget!

Great pictorial build log. Tomi's method to hold down the hatches is simple and elegant. I may have to borrow a few of his ideas!

När man har ett hemmabygge så får man ofta frågan om hur lång tid det tar att bygga en.

Jag brukar svara "en vinter", men har aldrig vågat räkna timmar.

Troligen hamnar jag närmare dina beräkningar än Björns rekord på 38 timmar.

Snygga byggen och fina bilder!

Till bilden hör nog också att det är en viss skillnad på mitt 38-timmars quick-and-dirty-bygge och Tomis hantverk – man hade inte tagit fel så att säga ;-)

Beautiful work, Tomi! What a perfectionist!

And all done in a narrow attic. Remarkable.

The Flickr photo album is a great asset to the rest of us. Thank you.

Tack så mycket alla. Det var många frustrerande timmar och min ambition var inte att bygga några kajaker som var för fina för att användas.

Dan, I the hatches work really great but there is one thing that I'll fix some day. The problem is when you slide the hatch in place you rub against the seal. This will wear it or even tear it eventually. I used cheap window sealing strips and they are very easy to replace when needed and you can always have some in the canoe. A small tap inside of the seal will hopefully decrease the wear on the seal.

Skriv en kommentar