Visa varukorgen
Design & Illustration

Nu är det dags: QAJAQ SVERIGE

Årsmöte i Qajaq Sverige

Onsdagen den 1:a november kl 18.30 är det dags för ett konstituerande möte i Qajaq Sverige, för att välja styrelse och fastställa stadgar. Adress är Marmorgatan bakom Södersjukhuset i Stockholm (förbi vändplanen och upp mot kapellet) – ingången markerad med en väl synlig qajaq (för ytterligare information kontakta qajaq.se)

Alla blivande medlemmar är välkomna.

Kommentarer

Lite långt från östersund annars hade ett besök varit intressant..

Jag har en fråga av lite udda slag. Har precis fått hem MIN ritning på en Black pearl. det stora problemet som uppdagats är bygglokal.. Jag har sett några kommersiella tillverka som byggt 2 delade kajaker, men är det någon som byggt en stripp kajak på det sättet. En tanke är att göra delningen akter om sittbrunnen. Ett vanligt källarföråd är inga större svårigheter att få tag i, problemet är att få ut kajaken efter att den är byggd :-) Antingen gör man delbarheten permanent vilket vore rätt trevligt alt 2 är att plasta ihop den för gott.

Anders: Jag är generellt tveksam inför delbara kajaker. Självklart låter det sig göras, men inte utan nackdelar. Metoden är dubbla skott, som bultas ihop med exempelvis fem bultar - en i vart slag, en vid var reling och en vid kölen. Tunna gummipackningar runt bultarna garanterar täthet. Problemet är att en kajak har litet tvärsnitt och stor längd (i synnerhet en lite kajak som Black Pearl). Det innebär väldigt stor belastning på skottens infästning. Tänk dig när du sitter och trycker ner mitten på kajaken, med för- och akterskepp uppe på varsin vågtopp. Fem meter kajak och ett vertikalt avstånd mellan bultarna på drygt tio cm.

Jag kan tänka mig en lösning med kraftiga ringspant i hårdträ, stadigt inplastade, tunna plywoodskott i var del och 8 mm bultar genom ringspanten.

Jag har sett både strip- och S&G-kajaker byggda på detta sätt, men hittar inga bilder eller beskrivningar på internet just nu.

Min källare är för trång för att det skall gå att ta ut kajakerna på vanligt sätt: lösningen är att lossa ett fönster - ram och allt. Eftersom jag bygger ganska ofta sitter hela ramen numera med "snabbkoppling". Du kanske kan hitta ett källarförråd med ett fönster i närheten. Kanske en Black Pearl är tillräckligt liten för att gå ut utan att begå våld mot infästningen.

Skriv en kommentar