Visa varukorgen
Design & Illustration

Ny byggdagbok online

Robert Reinsson har just börjat bygga en Kavat och kommer att dokumentera bygget i text och bilder via en blog: http://blogg.passagen.se/robertreinsson. Titta in, kommentera och fråga...

Kommentarer

Jag kom att tänka på mitt senaste stripbygge och de problem jag hade att få fram lister i rätt tjocklek. Med handcirkelsågen kunde jag inte få ner måttet till 4,7 eller 5 mm. Styrdelen gick emot skyddet vid klingan så jag har för mig att de tunnaste listerna/ribborna var 6-7 mm. Det hela slutade med att jag köpte färdiga lister istället, vilket blev lite dyrt. Att ta bort skyddet vid klingan rekommenderas ju inte, men jag undrar hur du, Björn (eller ni andra byggare) har gjort? Man kanske behöver skaffa en annan såg som kan ställas in till de tunna måtten?

På min nuvarande handcirkelsåg går det att komma ner till 5 mm, med en bit ribba tillfälligt limmad mot anhållet och ett spår i ribban för en utskjutande del i skyddet. På en tidigare såg med motsvarande problem, fick jag flytta klingan i sidled med ett par brickor så att det gick fritt.

Tänk vad enkla lösningar det finns. Jag tänkte överhuvudtaget inte så, men när du beskriver det så verkar det självklart. Tack för tipset!

Skriv en kommentar