Visa varukorgen
Design & Illustration

Ny Najad i Vestfold – Lars Ole Bolstad

Najad – Lars Ole Bolstad

"Hei!

I helgen ble det prøvetur med den nye Najaden. Det er en traust, stabil og rask kajakk. Jeg har montert et Smarttrack ror på den. Jeg er nok en «rudderman»! Jeg hadde først en prøvetur i Lågen, med litt strøm og urolig vann. Det gikk veldig bra! Najaden er like stabil som Strømstadferja!

Dagen etter fikk den prøve seg i frisk sjø i Tønsbergfjorden. Veldig moro! Den var spesielt morsom i medvind og med surf. Dette er en kajakk som men kan fylle med mye bagasje og dra på riktig langtur. Og med bra marsjfart.

Den er 5,52 med ror, og den veier drøyt 23 kg. Det er kvistfri gran og seder i dekket. Det var gøy å bygge den, og veldig gøy å padle den!

Hilsen Lars Ole Bolstad
Larvik, Norge."

Najad – Lars Ole Bolstad

Kommentarer

Hei igjen! Gratulere med enda en kajakk - et skikkelig ekspedisjonsfartøy denne gangen. Mitt andre kajakkbygg var (og er) en nær slektning; en Nomad, 580cm lang, fast finne og god bagasjekapasitet. Jeg orker 10 km/t i et par mil med den, men det er på flerdagerstur i saktere fart den virkelig duger. På en blikkstille Femunden presterte jeg å sovne i min trygge Nomad. Jeg våkna foroverbøyd mens åra pendla i vanlig takt. Senere med kurs for Sollerøya blåse det opp. Neste morgen på vei mot fastlandet blåste det så kraftig at jeg savna et ror for lettere å holde kursen. Femunden er ikke å spøke med, men da lærte jeg hvor sjødyktig denne kajakktypen faktisk er. Du kan stole på din Najad.

Takk for innspill! Jeg har hatt et par testturer med Najaden, og den innfridde veldig! Den var spesielt morsom i medvind og med surf. Jeg følte virkelig at jeg fløt oppå bølgene! I surf synes jeg det er greit med ror. Smarttrack sine ror er elegante og passer fint inn i designet til kajakken. Her er det en artikkel om rudder vs skeg: http://www.paddletrips.net/kayakshops/waterwalker_articles/rudder_v_skeg.htm

Lars Ole

Skriv en kommentar