Visa varukorgen
Design & Illustration

Ny Njord från Magnus i Dalarna

En ny Njord

"Hej Björn!

På semesterns andra dag sjösatte jag så äntligen min alldeles nya Njord! Sjösättningen var slutpunkten för ett antal timmar av "hantverksmeditation"! Kanske inte lika många timmar som jag brukar använda vid mina byggen, men jag har kunnat njuta av varenda en, utan stress och måsten. (Förutom ett par timmar i samband med en ofrivillig reparation. Kajaken ramlade ner från taket vid lackeringen!)

Magnus Jonssons nya Njord

Kajaken uppför sej som väntat fullständigt odramatiskt och är otroligt lätt att rolla. Nu väntar en sommar av paddling, "badlekar" och stunder av stillhet på vattnet. Tack Björn för ytterligare en lyckad konstruktion och för dina snabba svar på mina frågor i samband med bygget.

Ha en skön sommar så ses vi på Orust i Aug.

Mvh
Magnus Jonsson"

Magnus Jonssons nya Njord

Kommentarer

Snyggt jobb Magnus - som alltid.

Vackert Magnus!

Jag tittar förbi någon dag framöver så jag får se den på nära håll.

Kanske ska tillägga att kajaken väger 18 kg, vilket är lite mer än vad jag siktat på. Luckor och kapell kommer från Reed. snygga som ..... och med en makalös passform.

Har inte noterat tidigare att Reed också har luckor. Berätta mer hur de fungerar och hurudana arger som behövs.

hej Magnus,

hur mar du ?

Look at that deck, what a streight kayak ! I just love it. Nice color too !

Perfect detail: the coaming and the hatch rings. Very nice.

Erik.

Svar på frågorna kring luckor! dessa är sydda i samma material som kapellen är. Dom finns i dimensioner som passar på kayaksports sarger. Har själv använt 8 och 10 tums luckor och sarger. Nedsänkningarna är gjutna i kolfiber, glasfiber och epoxy efter former som jag gjort av markisolering...

Tack Erik! Livet är strålande!

Skriv en kommentar