Visa varukorgen
Design & Illustration

Ny sajt på gång...

Ny sajt 2011Det har varit lite tyst på bloggen senaste tiden. Det beror på att jag jobbat intensivt med den nya versionen av sajten – version 7.0 enligt gängse mjukvaru-nomenklatur – som jag planerar att publicera inom en eller ett par veckor.

Strukturen blir densamma som nu, men med en del förbättringar och förändringar, båda synliga och i den bakomliggande koden.

Sajtytan blir lite öppnare med mer whitespace, typsnittet blir lite större, med tanke på att många skärmar numera har högre upplösning (min har 2550x1550px) och för att den skall vara läsbar utan förstoring på iPhones, iPads och liknande konkurrentmanicker. Bilderna blir större och med högre upplösning, och fler av dem går att förstora via lightbox-script.

Genom att mer styrs från databasen, kommer navigation/presentation att bli mer konsekvent, vilket förhoppningsvis underlättar att hitta – inte helt oviktigt eftersom sajten med tiden vuxit sig rätt stor: den innehåller just nu 229 artiklar, 1195 nyheters- och sjösättningsnotiser, 4364 kommentarer, 3823 bilder mm.

Ett par exempel på hur det kommer att se ut:

Liksom vid förra uppdateringen kommer sajten att bli lättare att sköta, men mer automatfunktioner som underlättar uppdateringar, hantering av beställningar etc.

Kommentarer

Spännande. Är det fortfarande eget system eller går du över till Wordpress eller jomla?

Den nya sajten är baserad på publiceringsverktyget Lemoon, som egentligen är överkvalificerat för mitt ändamål, men har en hel del önskade funktioner som hade tagit mycket tid och jobb att utveckla i det nuvarande systemet.

En migrering till Wordpress eller Jomla hade kostat ännu mer tid och jobb, eftersom sajten även hanterar försäljning, fakturering, online-betalning, viss bokföring mm för både kanot- och båtritningar och för min övriga verksamhet (webdesign, illustration, formgiveri mm).

Wordpress har jag annars sneglat en hel del på. Jomla däremot har inte lockat (förmodligen orättvist, för att jag vet för lite och har sett för många illa hopsatta Jomla-sajter).

Skriv en kommentar