Visa varukorgen
Design & Illustration

Nya kajaker från Mikael Larsson

Njord och Frej – Mikael Larsson

"God dag Herr Thomasson.

Förra årets vinter resulterade i en Frej och en Black Pearl, båda för egen räkning. Flickvännen blev förälskad i Frej och lade en beställning.

Dottern anser att min Frej är hennes när hon känner för det ;) , vilket innebar att jag saknade en tur kajak som som tar mycket packning till mig själv.

Så efter några månader i verksta`n trillade det ut en Njord till mig och en Frej till min flickvän. Så nu kan vi alla dra på långtur utan att behöva tänka på hur vi skall packa, två Frej och en Njord rymmer hur mycket som helst. Jag skulle vilja säga att, tack vare Frej`s manöverbarhet har flickvännens paddelteknik utvecklats med stormsteg. Frej svarar på minsta lilla kommando, utan dramatik. Njord är inte lika alert i reaktionen på kommandon, men fortfarande bättre än dom flesta kajaker jag testat. Vad som också är imponerande är att man använder skeddan lika mycket som i Black Pearl, vilket är väldigt lite. Och den är väldigt lätt att hålla runt 8-9 km/t. Så med fartresurserna och den minimala vindkänsligheten är Njord en fantastisk långfärdskajak.

I en Frej kan vem som helst lära sig att paddla, och det snabbt. Kan man redan paddla är det bara att dansa i vågorna och göra galna saker.

Efter att ha höjt dessa två modeller till skyarna, måste jag ändå säga att Black Pearl är min favorit, känns ibland som om den reagerar redan när jag funderar på ett kommando. Den är mer lyhörd än en Frej, vilket adderar drama och lite utmaning, och det är ju det erfarna paddlare söker. Det är paddlaren som sätter gränsen, för Black Pearl har ingen.

Så ett stort tack för tre fantastiska modeller !

Kommande vinter skall jag bara paddla, så jag har över ett år på mig, att fundera över nästa bygge ;).

Här är några bilder på dom nya familjemedlemmarna.

Mvh.
Mikael Larsson."

Frej – Mikael Larsson

Njord – Mikael Larsson

Kommentarer

Spændende at læse om sammenligningerne mellem Njord, Frej og Black Pearl. Er der nogen der kan fortælle, hvor Hunter ligger i det billede? Har selv i år søsat en BP og har desuden en Sea Pearl, der begge, efter at have prøvet en Frej, syntes at føltes mere manøvredygtige. Hilsen Bjarne Kristiansen

Snygga byggen!

Håller på med en Frej och undrar hur du får luckorna täta?

Hej Roy. Som tätningslist har jag använt mig av samma siliconlist som VKV har på sina kajaker. Det är en fyrkantig lis, så även efter att varit ihoptryckt under en hel dag på vintern flexar den tillbaka till sin ursprungliga form. Det är nu tredje kajaken jag använder denna list på och det har alltid fungerat bra. viktigast är att förstärka luckorna efter alla konstens regler, innan man sågar ur dom ur däcket. Listen är köpt hos Kanotcenter i Göteborg, snacka med Johan där så hjälper han dig. Han har använt samma list på kajaken som han både byggt och ritat till stor del.

Ha de bäst och lycka till! Micke.

Skriv en kommentar