Visa varukorgen
Design & Illustration

Nya Kinajobb

Diskussion med VD och produktionsingenjör kring en ny kajakprototyp

Jag har varit en sväng i Kina igen och kollat nya kajakformar och prototyper – bland annat testpaddlat en ny rotationsgjuten version av Axis X4. Lite småändringar jämfört med glasfiberversionerna, framtvingade av produktion och material innebär att egenskaperna inte är riktigt desamma. Plastens sämre styvhet kräver till exempel förstyvningsprofiler längs botten, vilket innebär att kursstabiliteten ökar på bekostnad av manöverbarheten – med resultatet att termoplastversionen är bättre som roderkajak än som skäddakajak. Glasfiberversionen fungerar utmärkt med antingen roder eller skädda (inte både-och, även om en och annan tror att det är en bra lösning).

Testpaddling av nya Axis X4 i termoplast
Sjösättning i grumligt, strömmande vatten. (Foto: Yuki Wang)

Provturen gick utmärkt och bekräftade vad jag hoppats på med modellen, men vattenkvaliteten i den Kinesiska ån inte var av det slaget att jag frestades testa några mer avancerade manövrar som rollar och höga stöd.

En bit kinesisk å mellan två forsar blev teststräcka
Stabil och trygg i det strömmande vattnet. (Foto: Grace Wang)

Axis X4 med surfskiinspirerat skrov...
Det surfskiinspirerade skrovet svarar snabbt på "gaspådrag". (Foto: Grace Wang)

Kanske den snabbaste termoplastkajaken som finns?
Kanske den snabbaste termoplastkajaken som finns? (Foto: Grace Wang)

Som vanligt fanns en del småsaker att påpeka och diskutera. Även en tämligen noggrann ritning ger visst utrymme för tolkningar, och sådana kan skilja sig åt beroende vem som gör dem – vilket tämligen ofta är en fördel, eftersom det ibland dyker upp lösningar som är mycket bättre än de jag tänkt hemma på kammaren.

Montagehallen – diskussion kring detaljlösningar
Montagehallen – diskussion kring detaljlösningar och justeringar efter provturen

Jag hann också ta en titt på en ny kajak, som jag ritat direkt för den kinesiske tillverkaren. Den kommer i både en singel- och en dubbelversion, den senare med två/tre sittbrunnar alternativt en stor öppen.

Provgjutning av den nya kajaken i gult mitt i bilden
En titt på en första provgjutning av den nya kajaken (i gult mitt i bilden)

Jinhua ett par timmar med snabbtåg (drygt 300 km/t och tyst och vibrationsfritt så att X2000 känns gammal och omodern) sydväst om Shanghai var på högsommarhumör de dagar jag var där – 31-32 grader om dagarna och ner till 26-28 under nätterna. Det blev svettiga dagar för en svensk med den kallaste maj på många decennier som enda förberedelse.

Pratstund med VD Grace Wang i det luftkonditionerade kontoret om detaljer i skrovform och utrustning
En pratstund med VD Grace Wang i det luftkonditionerade kontoret om detaljer i skrovutformning och utrustning blev en välkommet paus i den tryckande fuktiga värmen. (Foto: Yuki Wang)

Som vanligt väldigt god mat och det godaste teet jag fått någonstans. Eftersom det är sällsynt med engelska menyer på restaurangerna utanför turistorterna överlät jag åt mina värdar att välja, och de tog fasta på att jag sagt mig äta allt så länge det är gott tillagat. Det blev en hel del first-time-ever bland alla smårätter en kinesisk middag består av – till exempel smågrodor i kryddig sky, någon sorts liten fågel som vi inte kunde reda ut det engelska namnet på (vaktel?) och dess ägg, en sorts manet som var tillagad så att den påminde om manteln av en tioarmad bläckfisk (men med hjälp av Google translate kunde vi reda ut att det faktiskt var en manet) och en hel del annat som jag inte kunde identifiera, varken på smak, utseende eller kinesisk-engelska förklaringar. Men väldigt gott var det.

Lite tur hade jag vid hemfärden. Stora delar av onsdagen var Shanghais flygplats stängd på grund av översvämning efter tropiska skyfall med tusentals avgångar inställda eller försenade, men till mitt flyg på torsdagsmorgonen var de ifatt och jag kom iväg som jag skulle – hem till midsommar och sill och snaps.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar