Visa varukorgen
Design & Illustration

Nytt om Windvinder

Windvinder

För ett par år sedan berättade jag om Wipke Iwersen och hennes Windvinder: Expedition till vindens källor"

Thomas Armstrong på 70.8 har lite nytt om Windvinder, som fortsätter sin ensamma pilgrimsfärd över haven på jakt efter vindens källor.

Allt verkar väl ombord och Wipke har fått mängder med rapporter om Windvinders position och om reparationer som mötande seglare och öbor har fått ordna med.

Wipke själv var nyligen nere i Söderhavet för att göra lite mer omfattande renoveringsarbete på sin skapelse. Hennes rapport finns att läsa på 70.8 – liksom fler bilder och mer information.

Kommentarer

Ren poesi!

Hej, allesammans.

Visst är det vädigt roligt med konstruktioner som leker med fysiken. Vid första tanken tycker ju man att den strider mot energiprinciperna, men...

Riktigt kul.

Den poetiska sidan i hela konceptet är ju som sagts tidigare mycket underbar.

Drivsystemet är ju fantastiskt och att det fungerar kan engelsmannen Peter Worsley skriva under på:

http://www.sailwings.net/rotaryhome.html

Och blixtrande fort går det ju också... Kanske nånting för framtidens tankers när oljan tagit slut. Allvarligt talat - en väldigt rolig idé!

Jag skulle vilja se en vindturbin driva en sån här mot vinden :-)

http://www.youtube.com/watch?v=pahWUF79Zts

Bortsett från propellrar och dylikt - fredag e m for Lars G och jag ut på några timmars tur i Helge å. Ilägg vid Yngsjö. En natur i väntan, fåglar, flera rovfåglar, såg vi inte en bivråk också? Och några tutande tranor.

Motvinden var ettrig uppåt, vi drog i land mittemot ett tidigare ställe, fikade, prat och en hemfärd med strömmen åt rätt håll och det gav mer tid att titta på fåglar, säven som gulnad och färgrik lyste upp stränderna och då och då punkterade av mörka träd och buskar som väntade på grönska.

En enkel tur på det här sättet återbördar våra sinnen till rimliga behov. Allt vi fick se serverades utan guider och kostade ingenting. Bara vår egen samlade erfarenhet av natur och flygande väsen gav vidare perspektiv.

Ett varmt tack härmed till Moder Natur!

Skriv en kommentar