Visa varukorgen
Design & Illustration

Och en till...

Barnviken vid brofästetMinsann, blev det inte en tur i Sundet idag också! Nåja, abstinensen var svår efter flera veckor med antingen dåligt väder eller feltajmade jobb (= jobb som är inbokade på dagar det råkar vara paddelväder – dvs merparten av jobben). Och i morgon lovar både SMHI och DMI sol, värme (uppemot 15 grader) och lätta vindar.

Lite spännande var det att se hur vädret skulle utfalla idag. DMI pratade om 5-8 m/s V, 12 grader och rätt soligt och SMHI 11-13 m/s V, 12 grader och mulet. Utfallet blev salomoniskt – svaga vindar och mestadels mulet. Temperaturen, som båda var överens om, stämde rätt bra.

Klubbhuset-brofästet tur och retur – ca 15 km – tillsammans med Anders, som var den ende som dök upp kl 10 idag vid klubben. På bilden är det fikapaus i Barnviken vid brofästet. Är det inte en antydan till en vårens kolorit i färgerna på stranden och i vattnet?

Kommentarer

Man blir ju lätt avis, här ligger isen fortfarande tjock (men som sorbet) på sina ställen, även om man denna helg kunna skönja en och annan öppning

Hadé

Robert Reinsson

Almunge - Uppsala

Idag tisdag gav jag mig ut med min Igdlorssuit, nästan för lugnt, söderut. Ejdrarna har börjat med kärlekslekarna, jag ser också där jag lägger ut att staren kommit. Och igår måndag hörde jag ropen från tranor i luften. En god vän konfirmerade saken - flocken syntes ovanför Kristianstad. Vilken fin tur!

Det har känts konstigt i ryggslutet och jag kände med handen och märkte att jag inte kortat tillräckligt en stödlist på undersidan av sargens bakända. Hur jag kunde missat det när jag faktiskt paddlat några gånger i alla fall.

Ja, det känns ljuvligt med naturens väckelse. Mer blir det väl. Men som en vän på besök nyss (mkt kunnig ifråga om natur) det stora problemet är nedsmutsningen av alla hav! Nedfall. Ni flyger väl inte?

Skriv en kommentar