Visa varukorgen
Design & Illustration

Öppet hus hos Kanokajakcenter i Lyngby

Kanokajakcenter i Danmark

I helgen var det öppet hus hos Kanokajakcenter vid Nybrovejen i Lyngby. Långhelg med fantastiskt väder lockade stora delar av Köpenhamns befolkning ut i sjösystemet Furesø, Bagsværd Sø och Lyngby Sø, och Mølleån som binder ihop dem. Hundratals kanadensare fick det att se ut som rusningstrafik mellan sjöarna, danska landslaget i K1, K2 och K4 drog fram och tillbaka i hög fart längs banorna i Bagsværd, turbåtarna Svanen och Prins Christian tuffade på kors och tvärs mellan bryggorna, och SUPar och C1:or – och så alla från Kanokajakcentret som testade kajaker och surfskis, gick kurser i roll och paddelteknik eller bara paddlade runt för att njuta av högsommarvädret.

Leif (Aterra) hade surfskis för provpaddling, Petrus från Tranås visade en blivande spännande kajakprototyp för snabb expeditionspaddling och en nybyggd 11,5 kg tung Black Pearl, Fylkir Saevarson höll kurs i vingpaddelteknik (och skall snart använda Petrus nybygge för en spännande utmaning), Jeff Allen från England berättade om sina expeditioner (främst Japan runt) och gav tips om att planera och genomföra krävande expeditioner, Peter Engholm lärde ut grunderna i havspaddling, Andreas Holm höll kurser i roll och visade sina paddlar, och jag pratade om kajakers egenskaper och höll kurser med grönlandspaddel. 

 Aterra med surfskis att testa
Aterra med surfskis att testa

Danska landslaget tränar
Danska landslaget tränar

Frej...
Frej...

...och Frej
...och Frej

Lördagens första kunder...
Lördagsmorgonens första kunder

Petrus packar den snart färdiga prototypen
Petrus packar upp prototypen – i bakgrunden mitt nattkvarter...

Som vanligt en trevlig helg med nya och gamla bekantskaper, god mat och dryck, och komfortabelt boende – jag brukar ockupera en av kanokajakcentrets specialare, en kanadensare med tältkapell och mycket bekväm madrass (och mottagande som ett bättre hotell ;-). 

 Min svit...

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar