Visa varukorgen
Design & Illustration

Orust runt med kajak

Orust runt med kajak

För ett tag sedan dök det upp en idé på Utsidan, om en sorts flerdagars havskajaktävling. Grundidén var enkelhet: ingen tävlingsorganisation, inga klasser, inga funktionärer – utan alla tävlar i egen regi med egen tidtagning etc.

Leif Jägerbrand kläckte grundidén och efter en diskussion med hundratals inlägg och kommentarer fastnade majoriteten för en tvådagarspaddling medurs runt Orust. 22-23 augusti. 10 mil på två dagar. Start och stopp i Ljungskile, övernattning på Vallerö.

Nu finns en sajt med information om paddlingen. Anmälan kan göras direkt på sajten och kostar inget. Jag anmälde mig tidigare idag som som nummer 50.

BananTävlingen går söderut från Ljungskile, ut genom Stigfjorden, genom Mollösund och upp till Vallerö. Efter övernattning på Vallerös nordöstra strandängar upp innanför Härmanö, in i Nordtrömmarna, norr om Bassholmen, vidare upp genom Koljöfjorden, Kalvöfjorden, Havstensfjorden och tillbaka till Ljungskile. Sträckningen innebär att det går att gå skyddat mest hela vägen om det blir dåligt väder, men också att det finns lite tid att vinna för den som går raka vägen.

Tävlingen kommer inte ställas in vid hårt väder, inte heller kommer banan att ändras. Alla som är med ställer upp på egen risk och på eget ansvar, och förväntas ha omdöme nog att själva avgöra om förhållande är såpass goda att att det är värt att ge sig av.

Detta är en tävling precis i min smak! Inga regler utöver sunt förnuft och eget omdöme, inga klasser, inga påhittade krav eller begränsningar – den som paddlar snabbast vinner. Den som paddlar lite lugnare kanske hinner njuta mer av naturen och paddlingen - helt okej det också...

Kommentarer

Detta lät då mycket trevligt. kanske är värt att börja träna upp sig nu in för detta... tror dock inte att huntern är bästa modellen kajak att delta med för en förslöad kanotist... kanske nästa år om inte annat.

Tvärtom! Jag tror Joakim/Hunter är en förträfflig kombination för två dagar runt Orust. Du vinner kanske inte, men det är vi några till som inte gör ;-)

Så marsch iväg och anmäl dig...

Hej Björn,

vilken kajak kommer du att paddla under orust runt? Blir det Njord eller möjligen en havsracer?

/Mattias

Jag vet inte! Jag har inte helt gett upp hoppet om att ha en klar havsracer, men som det ser ut på jobbfronten ett tag framöver är det nog troligast att det blir min gamla Njord.

Skriv en kommentar