Visa varukorgen
Design & Illustration

Paddlingsdax!

semesterpackning

Dags att flytta ut i fält för en dryg vecka. Inga inlägg på sajten, inga svar på mail, ingen telefonsupport, inga ritningar eller publikationer skickade mm. Det blir en vecka i södra Bohuslän, farvattnen runt Orust och Tjörn och sedan några dagar söderut längs Hallandskusten – lite beroende på hur vädret vecklar ut sig.

Lika förvånande som alltid när utrustningshögen i hallen växer – tänk så mycket man (jag) drar med sig, och så mycket en kajak rymmer (även en liten kajak – det blir Njord som vanligt). Och ändå reser jag tämligen lätt, jämfört med många av mina paddelkompisar (katten Vitas skall inte med, men han tror det varje år).

Kommentarer

Va? Inte Black Pearl på veckotur i år heller? ;-)

Det uppstod (föga oväntat) en till synes olöslig konflikt mellan högen i hallen och Black Pearls innervolym - en som jag inte kände mig motiverad att lösa så här i en hast.

Själv kom jag just tillbaks från en veckotur i en Hunter. Jag fick packa på höjden, halva packningen var på däck.

Ja, varken Njord eller Hunter är några lastpråmar (och Black Pearl ännu mycket mindre). Men om man betänker att båda rymmer åtminstone dubbelt så mycket som en rejäl fjällryggsäck, bör det finnas hopp. Jag har jobbat länge med att minimera min packning och har numera inget på däck: http://www.thomassondesign.com/paddla/langfard-1/utrustning-1

Vinsten (bortsett från att slippa lasta på höjden) är en lättare kajak och ett enklare liv iland - mindre att bära och mindre att hålla reda på. När man är torr varm och mätt - vad mera behövs?

Jag har en dröm om att småningom kunna långpaddla med Black Pearl...

Skriv en kommentar