Visa varukorgen
Design & Illustration

Paus i jobbet...

Stranden norr om Löddenäs

Vad gör man inte för att slippa slava vid datorn några timmar. Sjösättning i tångsörjan i Vikhög och en lång tur norrut mot Lundåkrabukten och söderut till Löddenäs. Solen gassade från en nästan molnfri himmel, men vinden var hårdare än jag trott inne bland träden i Lund: 6-7 m/s NV. Måste vara närmast idealiska förhållanden för de blåbandetpaddlare som nu befinner sig längs hallands- och skånekusten. Perfekt vind i ryggen för att öka någon mil om dagen utan utan ansträngning, men knappast så mycket att det påverkar möjligheten att gå raka vägen mellan uddarna.

Stranden norr om Löddenäs

Vid en fikapaus vid nordkanten av Lödde Ås mynning fick jag oväntat besök. Jag satt nedaför strandbrinken och solade och fick en känsla av att vara iakttagen. Uppe på kanten, knappt tre meter bort, satt två rävungar och tittade nyfiket. När jag försiktigt sträckte mig efter kameran fann de för gott att försvinna. En av dem fick jag på kort genom att hålla upp kameran på rak arm ovanför kanten. När jag försökte ta mig lite närmare, dök den ner i ett hål. På ängen ovanför hittade jag bland den avblommade triften fem-sex hål utöver det där den försvann.

Nyfiken rävunge

Flera bad blev det såklart - utöver dem jag i vanlig ordning fixade utan att lämna kajaken. Vattnet var gissningvis 18-19 grader vid stranden - en eller ett par grader lägre ute i sundet.

Kommentarer

Var ute der heromkvällen. vel ute var det underbart, men tångsörjan är rigtigt illa. Jag trampade glat ut i vad jag trodde var en bädd av soltorkat tång, men sjönk barfota, men med långbyxor, ner endå till knäna i en ubeskrivligt illaluktande sörja. Det blev dock en fin tur till gäravalen. At stiga tillbaks gennom sörjan utan möjlighet att tvätta sig innan man satte sig i bilen var dock mindre trevligt.

Får nu verkligen berömma dig för Njordens rollegenskaper, nu börjar det kännas riktigt säkert at testa rollar i fart och på djupare vatten, och gärna också i början och i mitten av et paddelpass ( för var det bara något jag vågade i slutet av mina småturer innan jag blöt och less satte meg i strandkanten och funderade).

att rollarne fortfarande bara funker till min "goda" sida er derimot lite retsamt.

Ja, det har varit en besvärlig vår/försommar när det gäller tång. Den gamla tången ruttnar respektive torkar och blåsandet fyller på mer mer efterhand. Nu har det blåst ostligt några dagar och då försvinner en del av eländet över till Danmark (god førnøjelse!).

Efter turen kan man promenera några hundra meter in i viken och ta ett bad vid en ren sandstrand...

Det kan tyckas märkligt att det är så svårt att rolla på "fel" sida, framför allt med grönlandspaddel där motoriken är exakt densamma fast spegelvänd - men i praktiken är det lika svårt som att lära sig skriva och rita med "fel" hand

Skriv en kommentar